Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok belépni a routerba?

Hogyan tudok belépni a routerba?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tplink routerem van. Olyan problémába ütköztem, hogy beállítottam a routeren a WDS funkciót, hogy híd ként használjam a routert. Mobil hotspot-ot osztottam rajta. E-szerint az oldal szerint csináltam: [link]

Müködött is a dolog, de most hogy újra akarom a rendes LAN internetet használni rajta, nem tudom visszaállitani. Megváltoztattam a router Ip cimét erre: 192.168.0.2-re, de most sehogy sem tudok újra belépni, ethernet kábellel sem. Nem szeretném leformázni a routert, mert sok adat benne van. Hogyan tudok újra belelépni a kezelőfelületébe és visszaállitani?

2022. nov. 27. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
A router-t nem lehet 'formázni' és nincs is benne 'sok adat'.
2022. nov. 27. 17:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha így jobban tetszik,vagy esetleg mert nem tudod értelmezni a mondatot, másképp fogalmazok! Gyáribeállitást nem szeretnék csinálni mert nem akarom, hogy a sok port, ip címek, amik már hozzá vannak rendelve bizonyos eszközökhöz elvesszenek. Mivel azokon is kíván kapcsolva a dhcp és így több óra mivel újra visszaállítanák mindent. Nem értem, hogy ilyen bunkó emberek, miért is kommentelnek ide, semmitmondó válasszal...
2022. nov. 27. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Előzmény: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..

Mivel kikapcsoltad a második routeren DHCP szervert, az nem oszt számodra IP-címet.

Állíts be a gépeden statikus, a 192.168.0.0/24-es tartományba tartozó IP-címet (ne 192.168.0.2-t, vagy 192.168.0.1-et mert IP-ütközés lesz) 255.255.255.0-ás alhálózati maszkkal (beállítás menetéről itt: [link] - főként a 4a. "IPv4-beállítások manuális megadása"-fejezet a lényeges).

2022. nov. 27. 17:23
 4/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Reset -elni kell, formázni számítógép háttértárat szoktak.

Nem lehet azon olyan rettenően sok beállítás, amit pár perc alatt nem lehet újra beállítani.

2022. nov. 27. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
#2 most értettem meg, hogy fogalmad sincs az egészről :D
2022. nov. 27. 17:24
 6/6 A kérdező kommentje:
3# Nagyon szépen köszönöm! Így sikerült megoldani! :)
2022. nov. 27. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!