Másokat is ÍGY cenzúráz a facebook (rajtam kívül)?
Főleg politikai, társadalmi és kultúrális posztok alatt kommentelek.
Én kb. egy félév/ egy év óta sokkal kevesebb reakciót kapok a hozzászólásaimra népszerű facebook oldalakon is, mint eddig. Évekig sokszor elég nagy komment/like-számot produkáltam. És kb. fél-egy év óta szinte észrevétlenek a kommentjeim (azaz: max 1-2 like, 1-2 komment. Így kb. jóval kevesebb, mint tizedére esett vissza a többéves átlagomhoz képest).
Megjegyzés: Ha a főkommentmezőt kikerülve, egy népszerű komment alá kommentelek, akkor viszont többszörösére emelkedik (újra) a kommentem iránti érdeklődés.
Mivel ez nem az önértékelésem alapja, lelki törést nem okozott, de felkeltette az érdeklődésem: hogyhogy egyszercsak (nem a felére, hanem) a tizedére sem csökkentek a hozzászólásaimra való reakciók aránya a facebook-on (ami mára már a magyar közgondolkodás egyik legfőbb forrása)?
10-es,
engem sem "bannoltak" / tiltottak, egyszerűen (valószínűleg) kevesen/alig látják a kommentjeimet.
Bírom, amikor valaki nem érti egy egyszerű rendszer működését, és egyből azt hiszi, hogy a hatalom tesz keresztbe neki:D
Kérdező! Változott a facebook alapbeállítása! Most már népszerűség alapján hozza fel alapból a kommenteket, ha az ember máshogy nem állítja be. Ezért ha van egy komment amin már vannak lájkok, az előrébb lesz sorolva, mint a tiéd, szóval a tiédet nem fogják látni, csak ha direkt nézegetik a kommenteket.
Ennyire egyszerű.
A hatalom nem bannolt, még csak azt sem tudja, hogy létezel:D
12,
Ezt még el is fogadnám érvként, de akkor is ez van, ha elsők között kommentelek (és nem csak 1-2-szer, hanem gyakran kommentelek az első között. És még egyszer írom, a régebbi, nem egészen 1 éves reakció-arányokhoz viszonyítok.)
Kérdező
14esben leírtad, hogy ezt így tapasztalod.
Tehát pontosan tudod, hogy a kommentek nagyrésze csak akkor látszik, ha valaki direkt megnyitja és böngészi őket, még akkor is, ha csak kevés komment van.
Akkor mégis minek tettél fel egy ilyen kérdést? Pontosan tudod jól, hogy semmilyen cenzúra nincs, egyszerűen csak úgy működik a kommentek megjelenítése, mint a 14esben leírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!