Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Másokat is ÍGY cenzúráz a...

D-Mano kérdése:

Másokat is ÍGY cenzúráz a facebook (rajtam kívül)?

Figyelt kérdés

Főleg politikai, társadalmi és kultúrális posztok alatt kommentelek.

Én kb. egy félév/ egy év óta sokkal kevesebb reakciót kapok a hozzászólásaimra népszerű facebook oldalakon is, mint eddig. Évekig sokszor elég nagy komment/like-számot produkáltam. És kb. fél-egy év óta szinte észrevétlenek a kommentjeim (azaz: max 1-2 like, 1-2 komment. Így kb. jóval kevesebb, mint tizedére esett vissza a többéves átlagomhoz képest).

Megjegyzés: Ha a főkommentmezőt kikerülve, egy népszerű komment alá kommentelek, akkor viszont többszörösére emelkedik (újra) a kommentem iránti érdeklődés.

Mivel ez nem az önértékelésem alapja, lelki törést nem okozott, de felkeltette az érdeklődésem: hogyhogy egyszercsak (nem a felére, hanem) a tizedére sem csökkentek a hozzászólásaimra való reakciók aránya a facebook-on (ami mára már a magyar közgondolkodás egyik legfőbb forrása)?

2022. szept. 19. 18:14
1 2
 1/15 anonim válasza:
83%
Igen. Engem kétszer tiltott le, mert leírtam a bu zi szót.
2022. szept. 19. 18:19
 2/15 A kérdező kommentje:

1-es,

ez nem az a kategória, amiről én beszélek. Én folyamatos szóhasználati öncenzúrát végeztem, és ennek ellenére is...

2022. szept. 19. 18:22
 3/15 anonim válasza:
45%
Csak lehet olyat írtál, ami a te cenzúrád szerint belefér, a szilikon völgy szerint még nem. :)
2022. szept. 19. 18:25
 4/15 A kérdező kommentje:

3-as,

nyilván folyamatosan kerültem az érzékeny kifejezéseket. (Még néha jobban is, mint az ún. bal/liberális véleményvezérek). Szóval szerintem a szóhasználattal nem lehetett probléma.

2022. szept. 19. 18:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egy több száz kommentes bejegyzésnél nem mindig a legfrisebb van elől, sőt általában csak akkor jelenik meg minden hozzászólás (köztük a tied is) ha a felhasználó beállítja az "összes hozzászólás" opciót, ami alapból a "releváns"-ra van állítva. Ez nem cenzúra, csak rosszul vannak listázva a hozzászólások.
2022. szept. 19. 18:32
 6/15 anonim ***** válasza:
59%

Azta!

Azt hittem már a 2010es évekkel magunk mögött hagytuk azt a sötét kort, amikor emberek a családjuk és a barátaik szeme láttára hülyét csinálnak magukból az interneten azáltal, hogy vadidegenekkel veszekednek meg okoskodnak.:D

Egyébként az is lehet az oka ennek a jelenségnek, hogy

1. kva kínos publikusan politizálni és okoskodni

2. a fiatalok 1-2 éve már elhagyták a facebookot. Ez már az öregek platformja.

2022. szept. 19. 18:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Alapból a "legnépszerűbb" kommentek vannak felül, nem pedig a legfrissebbek. Szóval akik megnyitják, az nem azt fogják látni aki legutóbb kommentelt, hanem azt, aki a legtöbb lájkot kapta. Így akkor, ha olyan poszthoz szólsz hozzá, ami alatt már van egy tucat lájkot kapott komment, a tiéd nem fog megjelenni, csak ha valaki direkt kinyitja a kommenteket és végigböngészi.
2022. szept. 19. 18:36
 8/15 A kérdező kommentje:

Én nem szoktam veszekedni, sokkal inkább vitatkozni, főleg kultúráltan, érvek mentén.

Sajnos ma a közösségi média a politikai vezető véleményforrás. Így ott kell (már) elsődlegesen politizálni.

(Főleg, hogy a politizálás, aminek most már főleg <sajnos/ vagy nem sajnos> a közösségi média a fő felülete, az hiába elsődlegesen elméleti tevékenység, végül leképeződik a gyakorlati politizálásban, így az átlagember életében, mindennapjaiban is...)

Az, hogy a fiatalok elhagyják a facebook-ot, egyrészt társadalmi arányukban másrészt reális elhagyási tempójukban sem igazolja egy bizonyos fajta "véleményforrás" iránti érdeklődés, NEM fokozatos, hanem hirtelen drasztikus csökkenését.

2022. szept. 19. 18:45
 9/15 anonim ***** válasza:
67%
Próbáld héberül (esetleg jiddisül), ha cenzúráznak hivatkozhatsz antiszemitizmusra.
2022. szept. 19. 18:51
 10/15 anonim válasza:

"Imádtalak drága fradika, mindig lejártam a lelátóra, de egyszer megláttam valamit a fűk között, egy ronda sötét fekete ördögöt, azt hittem csak a szemem káprázik, nem értettem mit keres ez itt, a koszos nigger miért kellett oda, hisz kis hazánk nem a majmok bolygója"

Ezt leírtam és nem kaptam bant xdddd

2022. szept. 19. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!