Másokat is ÍGY cenzúráz a facebook (rajtam kívül)?
Főleg politikai, társadalmi és kultúrális posztok alatt kommentelek.
Én kb. egy félév/ egy év óta sokkal kevesebb reakciót kapok a hozzászólásaimra népszerű facebook oldalakon is, mint eddig. Évekig sokszor elég nagy komment/like-számot produkáltam. És kb. fél-egy év óta szinte észrevétlenek a kommentjeim (azaz: max 1-2 like, 1-2 komment. Így kb. jóval kevesebb, mint tizedére esett vissza a többéves átlagomhoz képest).
Megjegyzés: Ha a főkommentmezőt kikerülve, egy népszerű komment alá kommentelek, akkor viszont többszörösére emelkedik (újra) a kommentem iránti érdeklődés.
Mivel ez nem az önértékelésem alapja, lelki törést nem okozott, de felkeltette az érdeklődésem: hogyhogy egyszercsak (nem a felére, hanem) a tizedére sem csökkentek a hozzászólásaimra való reakciók aránya a facebook-on (ami mára már a magyar közgondolkodás egyik legfőbb forrása)?
1-es,
ez nem az a kategória, amiről én beszélek. Én folyamatos szóhasználati öncenzúrát végeztem, és ennek ellenére is...
3-as,
nyilván folyamatosan kerültem az érzékeny kifejezéseket. (Még néha jobban is, mint az ún. bal/liberális véleményvezérek). Szóval szerintem a szóhasználattal nem lehetett probléma.
Azta!
Azt hittem már a 2010es évekkel magunk mögött hagytuk azt a sötét kort, amikor emberek a családjuk és a barátaik szeme láttára hülyét csinálnak magukból az interneten azáltal, hogy vadidegenekkel veszekednek meg okoskodnak.:D
Egyébként az is lehet az oka ennek a jelenségnek, hogy
1. kva kínos publikusan politizálni és okoskodni
2. a fiatalok 1-2 éve már elhagyták a facebookot. Ez már az öregek platformja.
Én nem szoktam veszekedni, sokkal inkább vitatkozni, főleg kultúráltan, érvek mentén.
Sajnos ma a közösségi média a politikai vezető véleményforrás. Így ott kell (már) elsődlegesen politizálni.
(Főleg, hogy a politizálás, aminek most már főleg <sajnos/ vagy nem sajnos> a közösségi média a fő felülete, az hiába elsődlegesen elméleti tevékenység, végül leképeződik a gyakorlati politizálásban, így az átlagember életében, mindennapjaiban is...)
Az, hogy a fiatalok elhagyják a facebook-ot, egyrészt társadalmi arányukban másrészt reális elhagyási tempójukban sem igazolja egy bizonyos fajta "véleményforrás" iránti érdeklődés, NEM fokozatos, hanem hirtelen drasztikus csökkenését.
"Imádtalak drága fradika, mindig lejártam a lelátóra, de egyszer megláttam valamit a fűk között, egy ronda sötét fekete ördögöt, azt hittem csak a szemem káprázik, nem értettem mit keres ez itt, a koszos nigger miért kellett oda, hisz kis hazánk nem a majmok bolygója"
Ezt leírtam és nem kaptam bant xdddd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!