A netszolgáltatók pár hónapra visszamenőleg vissza tudnak nézni valamit az IP cimememen kivül , (digitális ujjlenyomat, DNS..stb.), van ezekről naplójuk ?
Figyelt kérdés
Vagy csak jelen időben tudják lekövetni, pl. ha a hatóság megkeresi őket vele, akkor mostantól naplóznak ?2022. szept. 2. 19:11
11/37 A kérdező kommentje:
ELzőő kommenhez kiegsézités : szóval maga a feljelentés mikor történt, februárban vagy jóval később ?
2022. szept. 3. 12:03
12/37 A kérdező kommentje:
És anyukádat tanúként hivták be vagy gyanusitottként ?
2022. szept. 3. 12:08
13/37 anonim válasza:
Egyik ismerősöm megkért hogy segítsek feltörni egy fb fiókot. A megoldás az volt hogy csináltam egy fake Facebook oldalt, ezt ő elküldte az áldozatnak aki belépett rajta(többször is) az oldal meg az adatbázisba mentette a felhasználónév jelszó párost. Tesztelésként hogy valódi e én meg beléptem, akkor még nem volt 2fa. A megbízó is belépet de ő az iskolája nyílt wifijét használta XD így csak én buktam le. A probléma ott volt hogy a marha megbízóm átírta a jelszót... Amúgy februárban történt az eset(nem tudom mikor lettem feljelentve) és szeptemberben jöttek ki. Nem volt natolva, akkor meg voltak ipv4 címek. De ha natolva lett volna akkor is rögzítve lett volna a helyi dhcp szerveren hogy ki mikor melyik ip-t kapta, tehát a NAT mögött se lehet elbújni.
14/37 anonim válasza:
Mutert először gyanúsítottként, de mivel azt se tudta hogy kell bekapcsolni a gépet így rám terelődött a gyanú. De amúgy ez kb. 10 éve volt szóval, azóta lehet hogy ügyesebbek a rendőrök bár kétlem XD
15/37 A kérdező kommentje:
Én nem értek az informatikához : a DHCP szerver kié, ki tud ennek utána nézni ? És KI jelentett fel ? És a facebook adta ki az adataidat ??
2022. szept. 3. 12:23
16/37 anonim válasza:
És te mit követél el hogy így ráparaztal?XD amúgy dban-al tudod teljesen lepucolni a hdd-ket.
17/37 A kérdező kommentje:
Nem parázok semmi miatt, csak érdekelnek az iylen sztorik . Mi az a DHCP szerver és kié - én még itt vagyok lemaradva. Meg nem igazán értem, hogy a facebook hogy adott ki adatokat a magyar rendőröknek ??
2022. szept. 3. 12:29
18/37 anonim válasza:
Az FB kiadja hogy milyen ip címekről történt belépés, aztán a rendőrség megnézi kinek az isp(szolgáltató)-ja birtokolja az adott ip-t majd a szolgáltatóktól lekérik hogy kinek voltak akkor kiosztva. Értelemszerűen csak azokkal az ip-kel foglalkoznak amik nem tartoznak az áldozathoz. A dhcp szerver a szolgáltatóé, nem tudsz hozzáférni. Ezt már be kell nyelni, innentől csak tűzoltás van. Adatokat letakaritod aztán hagy vigyék a gépet, ha nincs rajta semmi akkor semmit nem tudnak bizonyítani.
19/37 A kérdező kommentje:
Éni lyenről még nem hallottam, hogy a facebook adatokat ad ki a magyar rendőrségnek :) Ezek szerint akkor igen.
2022. szept. 3. 12:32
20/37 anonim válasza:
Rendőrségi ügyben kiadják. Általában pár száz kérelem érkezik a Facebookhoz évente, és annak azt hiszem a felét teljesítik, mert a többi bunugyileg nem megalapozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!