Kell szülői engedély ahhoz hogy mobilnetet vásároljak?
Az erkölcsi részét nem minőstítem. Természetesen igyekezz megbékélni a családdal.
Viszont, aki 2022-ben nem fogja fel, hogy az internet olyan mint az áram vagy a víz, az SZVSZ alkalmatlan szülőnek.
Pláne, ha egy 16 éves majdnem felnőtt gyereket tilt el ilyen piti módon.
-
SMS-ben lehet rendelni többnyire feltöltőkártyás és előfizetéses csomaghoz is.
Pl. Yettel esetén:
Előfizetéses csomag esetén, ha a szüleid kapják a számlát, akkor eltitkolni nem tudod.
Arra vigyázz még, hogy pár GB sokra nem elég manapság már, főleg, ha asztali gépre / notebookra is megosztod.
Arra is vigyázz, ha wifi hotspot-ot csinálsz, akkor ne legyen nyilvánvaló, hogy ki csinálja (értsd, ha mondjuk Zsuzsinak hívnak, akkor ne "Zsuzsi telefonjáról megosztott mobilnet" legyen a hálózat neve, többnyire át lehet írni vagy rejtettre is lehet csinálni a telefon beállításai között).
"...internet olyan mint az áram vagy a víz..."
Marhára nem! Elég sok faluban sincs internet, nem hogy a kistelepüléseken, ami 1-2 utca. De városban, sőt Budapesten is előfordul olyan hely, ahol csak ADSL van a régi telefonkábelen.
Ha a te neveden van az előfizetés, minden további nélkül rendelhetsz netet, de ki is kell fizetni. Ha nem a te neveden van, akkor is megoldható, de nem ajánlom, mert rajta lesz a számlán és jobban megütheted a bokád.
#3-as látom politika nélkül nem lehet megúszni semmit.
Amire én gondoltam:
Az internet fontos az ember életében (100 dologra), a modern ember számára van olyan fontos, mint az áram vagy a víz
Amit te értettél (ezek szerint):
Mucsaröcsögén is van optikai kábelen gigabit
Összességében bármi miatt nincs internet az sajnálatos.
Az is baj, ha anyuka/apuka túltolja a nevelést, meg az is, ha infrastrukturális problémák vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!