Ha csinálok egy Amerikai Youtube csatornát a Google Amerikaiaknak mutatja a tartalmat, vagy a tartózkodási helyem a mérvadó?

Na, kezdjük kérlek az elejétől.
Én egy amerikai felhasználó vagyok, ülök otthon a gépem előtt Californiában. Megnyitom a Youtube-ot, és beírom hogy "Tóth Gergely songs". Kiad sok kis videót, mint keresési eredményt.
Mi a kérdésed, hogy mit, hol mutasson a Youtube? Mi az hogy "amerikainak mutatja a tartalmat"? Mitől amerikai szerinted egy tartalom a Youtube-on?
Meg mi köze van ennek a tartózkodási helyhez? Ha a Justin Bieber egy spanyolroszági nyaralás során tölt fel Youtube-ra egy számot, akkor az egy spanyol tartalom?
Mivan?
hát te hülye vagy. De amúgy a telefonod feltöltési lokációja.. Vettél sim kártyát de az csak akkor fog Amerikaira átváltani ha Amerikai hálózatot választ ki amikir Amerikai földre lépsz be. Én most jöttem vissza Angliából , O2 hálózaton volt a vodafoneos simem mert nem volt kint vodafonos egység, csak ritkán. Költözz Amerikába. Látszik szereted.
ui: hogy jön ide a barátnőd akit eltartasz de utálod? XD

Bármilyen meglepő is, YouTube algoritmusa olyan közönségnek próbálja ajánlani a videókat, akiket érdekelhet, mert olyasmire kerestek, amire a te videód tűnik a legérdekesebb találatnak, hasonló dolgokat néztek, stb.
Ha azt akarod elérni, hogy amerikaiak nézzék a videóidat, akkor olyan módon kell tálalnod, hogy számukra legyen érdekes, ők akarják nézni.
Önmagában a YouTube nem fog neked tömegesen nézőket hozni, főleg az elején. Előbb neked kell nézőket találnod, méghozzá olyanokat, akiket érdekelhet. Minél többen megnézik a célcsoportodból, annál inkább fogja érzékelni a YouTube algoritmusa, hogy tetszik nekik, érdemes ajánlani hasonló embereknek.
Ne csak az országra célozz, hanem arra is, hogy az országon belül olyanok elé tudd eljuttatni a videóidat, akiket érdekelhet a téma, műfaj, stílus, tartalom, akármi alapján.
Ha olyanoknak mutatod a videókat, akiket nem érdekel, akkor azok nem fogják végignézni és ebből a YouTube azt érzékeli, hogy nekik nem érdemes ajánlani, mert nem érdekes számukra, így másoknak sem fogja ajánlani, mert nem talál olyanokat, akiknek az adatok alapján érdekes lehetne. Ha csupa magyar nézi, akkor nekik inkább fogja ajánlani.
Egyébként a nemzetközi versennyel az is nagy gond, hogy nem csak a lehetőség több benne, hogy több nézőhöz juthatsz el. A konkurencia is sokkal nagyobb, mert angolul nagyságrendekkel többen próbálnak videókat gyártani és ezzel érvényesülni, mint magyarul. Márpedig velük mindannyiukkal versengeni fogsz a nézők figyelméért.
Amerikai kiejtés pedig nincs, Amerikán belül is több féle beszédmódban beszélnek az emberek (ahogy Anglián belül is).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!