Ha processzort cserélnék, akkor a chipset processor support a mérvadó, nem a gép leírása pdf-ben?
Még sosem csináltam...
Azt tudom a TDP-nek meg kell egyeznie. A chipset processor support-on lévő processzorok bármelyike beletehető, ha a TDP OK?
Kell valamit csinálni még, mint megveszem, beleteszem és bekapcsolom? Némi műszaki érzékem azért van... :)) Amit kinéztem az több mint 2x gyorsabb passmark szerint. Most C2D, az pedig egy Core2Quad. Amúgy ez egy tartalék gép, tudom nem egy mai darab, de nem rossz.
Ha az adott processzor rajta van a CPU suppoer list-en, amit a az alaplap pontos típusának tudásában meg tudsz nézni a gyártó honlapján akkor biztos, hogy belerakhatod.
A processzor csere előtt érdemes frissíteni a legújabb BIOS-ra a meglévő processzorral. Ezt is a gyártó honlapjáról tudod letölteni.
Ha megmondod az alaplap és az új processzor típusát akkor kicsit egyszerűbb lenne segíteni.
Köszi szépen! Igen, leírhattam volna.
A cihpset [link]
Most E7200 van, valamelyik Core 2 Quad S-t tenném bele. Q9400S-Q9550S ezekre gondoltam, ha kapok olcsón.
Mostani BIOS:
BIOS:::
Márka Hewlett-Packard
Verzió 786F2 v01.55
Dátum 2009.02.13.
...jó régi, de tartaléknak jó. Szükséges új?
Fogalmam sincs.
Elméletileg ez egy .exe fájl, amit csakis futtatni lehet.
Szóval szerintem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!