A Vodafone használni fogja a Telekom optikáját?
Figyelt kérdés
Érdemes rá várni? Szívesen átmennék a Telekomhoz, de 3-szor annyiba kerül náluk a net.2022. aug. 1. 23:37
2/17 anonim válasza:
Miért használná? Elég abszurd lenne, ha ugyanazon az infrastruktúrán két szolgáltató menne különböző áron, miközben a költségei egyformák. Amúgy jó a Telekom optikája, ha csak netet, max telefont akarsz és tévét nem, mert az IPTV viszont rossz.
3/17 anonim válasza:
#2Pedig nálunk règebben 10+ ève a faluban volt ilyen mèg bírta a vonal. Telekom ès invitel szolgáltatott ugyan azon a rèzkábelen (nem coax). Az invitel tulajdona volt a kábel, a telekom pedig bèrelte. Egy szeged melletti faluról van szó.
4/17 anonim válasza:
A telefonos ADSL más, ott az a lényeg hogy legyen vonal, bárkitől aki ott a szolgáltató, arra bárki rá tudott tenni ADSL netet, volt sok kis szolgáltató régen.
5/17 A kérdező kommentje:
A coaxot jelenleg is bérlik nálunk T-től, gondoltam az optikát is fogják majd.
2022. aug. 2. 13:21
6/17 anonim válasza:
Nem fogja, mert a Voda nem szolgáltat optikán, csak koaxon. Ha bérlik is úgy bérlik, hogy a Telekom azt már nem használja, hisz ott van neki az optika és ha már van, egy kis pénzt csinál belőle. Amíg a Telekom használja az optikát, más szolgáltató nem fog elférni rajta anélkül, hogy a Telekom szolgáltatásának minősége ne romlana, azt meg nem fogják bevállalni.
7/17 anonim válasza:
2. Telekomnak jó az internetje és a tvje is, sőt kiváló, de persze optikán.
8/17 anonim válasza:
#7 2 voltam. Ezt tanúsíthatom èn is. Másfèl ève vagyunk náluk, talán háromszor ha volt szakadás, de mindig jött az sms róla hogy dolgoznak a hibán. A net ès a tv is hibátlan, egyszerűen nem lehet belekötni. Persze optikán jön. Sőt, az előző szolgáltatónk szintúgy wifi kèpes modemet adott, de ott kellett +2 router a házba hogy mindenhol legyen net, egy kètsávos asus ès egy 1043ND tplink. Mióta náluk vagyunk ezeket leszereltem. Csak az egyik van kèszenlètben hogy ha kell a műhelyben ès a kert vègèben is legyen net.
9/17 A kérdező kommentje:
#6 Tudom, hogy jelenleg nem szolgáltatnak optikán, de ha tartani akarják a versenyt, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesznek beszállni? A Telekom gyakorlatilag egész Mo.-t lefedte/lefedi az elnyert pályázat keretében, gondolom nem csak ők fognak rajta szolgáltatni, hanem kiadják majd bérbe is. Különben az eléggé durván versenyellenes lenne.
Egyébként nálunk úgy van coax, hogy a Telekom is szolgáltat rajta és a Vodafone is, tehát nem látom, hogy miért ne mehetne egyszerre ugyanígy két szolgáltató az optikán. Mobilhálózatóknál például teljesen megszokott dolog az infrastruktúra bérlés.
2022. aug. 3. 21:08
10/17 anonim válasza:
Nem, az az ő kábelük. Csak mert az én cégem megvette az összes asztalt a boltból, nem vagyok köteles adni a te cégednek, mert neked egy sem jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!