Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Frissen bekötött DIGI1000...

Frissen bekötött DIGI1000 sebessége csak 500 Mbps. Miért?

Figyelt kérdés
Tegnap kötötték be, stock Huawei modemmel. Bekötéskor kábelen 980 mbps körüli sebességet mértem. Ez estére 500-ra redukálódott. Feltételeztem, hogy esti időszakban terhelt a hálózat oké viszont ma egész nap nézegettem, továbbra is 500-nál megáll. Olyan, mintha konkrétan be lenne limitálva 500-ra, azonnal felpattan 495-500 közé és ebben a tartományban is marad, nem megy fel 501-re soha. Tudom mi a különbség a garantált és a névleges sebesség között, nem is az a gond, hogy nem fix 1000 hanem az, hogy nem is ingadozik, atom stabilan 500. Ha néha felmenne 650re néha meg 370re akkor oké nem fáj a fejem ezt tudja a cucc de így gyanús. Gép fixen elég hozzá, kábelek jók de próbából cseréltem is utp-t nem változott, beraktam egy tplink routert próbából de ott sincs változás. Ötlet?

2022. júl. 6. 00:54
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom elkezdtek már mészárosodni ők is
2022. júl. 6. 05:47
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Az apróbetűs, garantált sebesség fogalmát éppen ezért vezették be. Így következmények nélkül el tudják adni jóval gyorsabbnak, mint amilyen valójában.
2022. júl. 6. 08:08
 3/4 A kérdező kommentje:

Persze, alapesetben ezt el is fogadnám de a probléma egyedi. Mármint anyóséknál szintén digi és jellemzően hozza a 800 környékét. Illetv saját állításuktól is eltér ez a sebesség mert ahogy írják is:

Kínált sávszélesség (700/210): amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll;

Na mind1, köszönöm a válaszokat azért, majd letelefonálom ma velük h mizu hátha mondanak vmi okosat.

2022. júl. 6. 09:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem kb fél éve van bekötve, mindegy mikor mérem 900+ a mérési érték szóval valami gond nálad lehet, hívd fel őket

Attól mert levan terhelve a hálózat nem fog felére esni a teljesítmény, ilyen nem létezik.

2022. júl. 6. 09:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!