Ha nyomtatót lehet hálózaton megosztani akkor szkennert
miért nem?
2022. jún. 15. 15:46
Nekem senki sem szólt, hogy nem lehet, szóval én is megosztottam a sajátomat...
2022. jún. 15. 15:47
3/10 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet szkennert megosztani? Gondolom nem smb-vel ahogy nyomtatót.
A szkenneren kell lennie hálózati opciónak. Onnantól csak fel kell telepíteni a drivert minden gépre ami használni akarja, magán a scanneren ki lehet majd utána választani, hogy melyik gépre menjen, kiválasztod a sajátod, bescanneled a doksikat, visszamész a géphez és ott lesz egyből minden egy felugró ablakban ahova lehet menteni. Nálunk legalábbis így működik. És mivel az egy multifunkciós eszköz, nyomtatni is lehet minden gépről megosztás nélkül is, csak a drivert kell felrakni és az egyből összekapcsolódik vele.
2022. jún. 15. 15:58
5/10 A kérdező kommentje:
Értem. Te a hálózati nyomtatóról/szkennerről beszélsz. Én viszont olyan szkennerről beszélek ami USB-s, tehát nem hálózati. Egy géphez van hozzákötve USB kábellel és a mellette levő gép is szeretné használni, és nem szeretnénk mindig átdugni az USB kábelt.
Szkennert is lehet - lásd: Sane network daemon:
[link]
TV-tunert is - lásd tvheadend:
[link]
vagy bármilyen USB-s eszköz hálózaton keresztüli megosztása:
[link]
[link]
[link]
2022. jún. 15. 16:04
"Egy géphez van hozzákötve USB kábellel és a mellette levő gép is szeretné használni, és nem szeretnénk mindig átdugni az USB kábelt."
Ha ott vannak egymás mellett, mi a fenének hálózati megosztás?
2022. jún. 15. 16:06
#7: Például közületi hálózatban. Van több gép, de egy szkenner, és aki a szkennert használni akarja, az a saját gépére szeretné eljuttatni az anyagot, de nem akar USB átdugdosásával vacakolni. Vagy - ha már SMB-ről esett szó - az a gép, amire kötve van, egy "headless" (billentyűzetet, egeret, kijelzőt nem tartalmazó) szerver/NAS.
#3: "Gondolom nem smb-vel ahogy nyomtatót."
Nyomtatóhoz van kifejezett nyomtatómegosztási protokoll:
[link]
ehhez szerver:
[link]
2022. jún. 15. 16:17
9/10 A kérdező kommentje:
Tvheadend az úgy tudom nem megosztja a tv tuner kártyát hanem streamel. De van olyan hogy sat to IP meg tv to IP. Az megosztja a dvb-s2, dvb-t2 és dvb-c tunereket.
"Tvheadend az úgy tudom nem megosztja a tv tuner kártyát hanem streamel."
Teljesen mindegy. Elérhetővé teszi az összes csatornát, és az a lényeg.
2022. jún. 15. 20:51
További kérdések: