Hogyan üzemeltessek webet otthonról?
Sziasztok!
Nemrég vettem egy gépet....16GB RAM 2db 4GHZ processzorral és 500GB SSD tárhellyel....a többi mindegy...van gigabites internetkapcsolatom és domain nevem ezért kérdezném, hogy sok mindent tudok ezekről, de azt nem nagyon tudom, hogy hogyan tudnám a saját op rendszeremmel, saját géppel weboldalt üzemeltetni. Nem nagy oldal lenne, inkább rokoni, baráti kör használná, de Wordpress kéne és ezért kérdem, hogy valaki eltudná mondani, hogy egy Windows 11-el, vagy Ubuntuval hogyan tudnám üzemeltetni a weboldalam otthonról. A költségekkel számoltam...(a villanyszolgáltatómnál dolgozom és erre külön kedvezményt kapok) és ez érné meg nekem....mindegy. Csak megkérdezném, hogy higyan kéne megvalósítanom ezt a saját weboldalt wordpressel, otthon?
Előre is köszi!
#17:
"Kivitekezhető. Csak nem biztos, hogy praktikus."
A kérdezőnek van erre lehetősége, ideje, kedve. A praktikusság sokadrendű dolog.
"Ezzel nem a kedvét szándékozzuk elvenni, csupán leírtuk, hogy ezt hogyan lehet három sör árából ezt mindenféle maceráktól mentesen végrehajtani."
Ha én a kérdező lennék már elvettétek volna a kedvem.
Három sör? Az drága, szimpla otthoni "rokoni, baráti kör" számára készített dologhoz annyit nem ér meg.
"Egy VPS-nél is ugyanezt megtanulná."
És feleslegesen öntené a pénzét, amit el is ihatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!