Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan üzemeltessek egy wifi...

Hogyan üzemeltessek egy wifi routert?

Figyelt kérdés

szeretnék venni,egy wifi routert.T-home adsl internet kapcsolatom van: [link]

tudom,hogy lesz használi utaásitás,meg minden,de jól jönne pár tanács,hogy mit mivel kössek össze,mit tegyek...

2013. febr. 8. 18:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Túl nagy variáció nincs az összekötést illetően. Lesz egy internet bemenet, oda megy az internet, ezen kívül lesznek számítógépeknek kimenetek, erre lehet a számítógépeket kötni. Ennyi.
2013. febr. 8. 18:52
 2/15 P.O.C. ***** válasza:

Így néz ki a fizikai összekötés:

[link]

Így kell beállítani:

[link]

Mivel neked ADSL -ed van így a PPPoE -t kell választanod a WAN beállításoknál és megadni a szolgáltatótól kapott felhasználónév/jelszó párost.

2013. febr. 8. 19:03
 3/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat,de leírom ahogy most gondolom:,elöször kapcsoljam ki a gépet,az internet kábel ami most a számítógépembe vezet,azt dugjám át a routerbe a wan portba.majd üzemeltesem, be a modemet,majd aroutert kapcsolja be a gépemet,nyissak meg egy böngészöt,beírom a router ip címét,és megcsinálni a beállításokat ami nekem,és ahogy írtad a PPPoE elvégezem conect és kész,de lenne még 1 kérdésem : "Figyelem! Ha routerünk sikeresen csatlakozott az Internetre, törölni kell az operációs rendszerünkből a korábban használt PPPoE kapcsolatot, mert előfordulhat hogy a későbbiekben problémánk lesz belőle.

(A billentyűzeten nyomjuk meg: + R, írjuk be: ncpa.cpl nyomjunk OK -t. A megjelenő adapterek közül töröljünk azt, amit eddig használtunk az internet elérésére. Jobbakatt rá, majd törlés.)"

ehez kéne segitség,jól jönne pár kép vagy video,hogy csináljam pontosan mire kattintsak csak azt tudod futtatás írjam azt be és utána,nem tudom,tudnátok valamit linkelni. Ja és jól írtam fent,hogy állítsam be

2013. febr. 8. 21:00
 4/15 P.O.C. ***** válasza:
Milyen Windows -t használsz?
2013. febr. 8. 21:04
 5/15 A kérdező kommentje:
xp sp3,meg eszembe jutott még egy dolog a routerekhez adnak a telepitő cédét azt akkor kell végig futtatni mikor mi ellőt beírtad a böngészőbe az ip címét vagy az után?
2013. febr. 9. 08:35
 6/15 P.O.C. ***** válasza:

Nem kell a CD -vel foglalkoznod. A hálózati kapcsolatokig meg így is eljuthatsz:

[link]

Ha beállítottad a router -t innen törölni kell az ADSL kapcsolatot.

2013. febr. 9. 11:34
 7/15 A kérdező kommentje:

na megvedtem a routert,de kéne is megint a segítséged,nem értek pár dolgot mit a használati utasításba írnak,de ezt majd a képek után: [link]

[link]

most a használati utasitás: [link]

[link]

[link]

a használati utasiíás 2. oldalán honnét tudom,hogy statikus ip honnét tudom,hogy automatikus az ip je a szolgáltatonak vagyn em

a következő bajom a QSS beállítások azt kötelező megcsinálnom

meg egy kérdés a router hárulján van egy wps gomb az mire jó,nagyon kéne a segítség előre is kőszi

2013. febr. 9. 13:12
 8/15 P.O.C. ***** válasza:

Vehettél volna valami ismeretesebb, normálisabb márkát is...

A honlapjukról még egy átkozott részletes kézikönyvet se lehet letölteni, nem hogy angolul de semmilyen nyelven se.

A QSS -t nem kell beállítani.

2013. febr. 9. 13:25
 9/15 P.O.C. ***** válasza:

"a használati utasiíás 2. oldalán honnét tudom,hogy statikus ip honnét tudom,hogy automatikus az ip je a szolgáltatonak vagyn em"

Már mondtam hogy PPPoE -t kell beállítani. A többivel nem kell foglalkoznod.

2013. febr. 9. 13:29
 10/15 A kérdező kommentje:

szia fenn akadtam egy problémán kép: [link]

aprimary DNS és Secondday DNS-t gondolom ki kell tölteni,de hol tudom megnézni mit írjak oda vés a service name--hez mit írjak?

2013. febr. 9. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!