Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router elérése távolról?...

Router elérése távolról? (Pi4, SSH?)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy távoli lakásban egy távoli eléréssel rendelkező Pi4-em. Portnyitás kapcsán kéne a router menüjébe nyúlnom, de annak nem csináltam külön elérési lehetőséget.

A Pi-hez SSH elérésem van.

Valahogy tudom használni a Pi-t közvetítőként, hogy továbbítsa nekem a hálózatot, és meg tudjam nyitni a routert? Szóval valami virtuális LAN, vagy ilyesmi módon csatlakoznék... 🤔 és akkor meg tudnám nyitni rajta keresztül a 192.168.0.1-et böngészőből, aztán már matathatok is.

Vagy bármi más megoldás jöhet, de nem találtam meg hogyan lehetne működésre bírni.

Köszi a segítséget!

(meg nyilván van még olyan lehetőség, hogy kivárom, amíg hazaérek, vagy az otthoniakat zaklatom, hogy vigyenek el egy laptopot oda, aztán teamviwer... de ha lehet, akkor nem várnék, meg nem zaklatnám vele az otthoniakat, ha én is meg tudom oldani távolról.)

2022. ápr. 4. 11:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"Van egy távoli lakásban egy távoli eléréssel rendelkező Pi4-em

...

A Pi-hez SSH elérésem van."

Tehát a router mögött levő Raspberry Pi-n van egy SSH szerver, és az át van engedve a routeren - jól értem?

"Valahogy tudom használni a Pi-t közvetítőként, hogy továbbítsa nekem a hálózatot, és meg tudjam nyitni a routert?"

SSH-tunnelnek nézz utána - például:

[link]

2022. ápr. 4. 12:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha a PI-t SSH-val eléred, akkor akár egy Lynx is alkalmas lehet a router konfigurálására.
2022. ápr. 4. 12:36
 3/13 A kérdező kommentje:

Igen, jól érted, az SSH át van engedve, ezért is érem el távolról. Csak szükségem van egy másik port megnyitására is.

Köszönöm a javaslatokat!

Utánuk nézek.

2022. ápr. 4. 16:15
 4/13 A kérdező kommentje:

Ohh, egész konkrétan az

SSH 22 port, és a

HTTPS 443 port

van átengedve. tehát a Pi-nek van egy webes felülete is (néhány infót közöl ott magáról és a cselekedeteiről, logok, ki-bekapcsolt funkciók, gyorsgombok), de onnan nem tudom hogyan mehetnék át rá, hogy a LAN-ról töltsön be dolgokat a távoli böngésző számára.

A Lynxet próbáltam most még csak, az nem jó. A router egyszerűen visszadob azzal, hogy használjak modernebb böngészőt, és nem jelenít meg semmit a lynx. felhasználó-jelszót még kérte, be is tudtam lépni, de ott már csak ez a hibaüzenet fogadott. Semmit nem mutat.

2022. ápr. 4. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:

#4: Persze, ez sejthető volt, hisz a modernebb routerek általában Javascriptől függő webes adminisztrációs felülettel rendelkeznek, amit a lynx nem kezel.

Ezért javasoltam az SSH-tunnelt.

Esetleg - ha van grafikus felület és grafikus felületű böngésző a Rsapberry Pi-n, akkor - megpróbálkozhatsz az X11-továbbítással:

[link]

2022. ápr. 4. 17:01
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia,

a kérdésedre a válasz egyszerű,

a parancs:

ssh -L 8010:ipcimeatavolirouternek:80 raspberrysshnev@hostname

tehát mint látod sima ssh belépés egy -L kapcsolóval és egy kis kiegészítővel.

variációk:

ha a router access oldala nem 80as port hanem 443 akkor a 80-at 443ra cseréld

használat:

web böngészőben localhost:8010 legyen a parancs, a local gépen és míg belépve vagy ssh-n addig a local gép 8010es portján a távoli routered 80as portját látod.

Gyakorlatilag mint egy vpn. Gyorsíthatod pl az L kapcsoló CL-re cserélésével és akkor még be is tömöríti az adatfolyamot, gyakolatilag ez a leggyorsabb megoldás, stabil biztonságos és használható.

Logikusan ha másik gép címét írod be, akkor véletlenül ssh-n keresztül el tudsz érni másik gépet, akár windows megosztást, remote desktopot, tulajdonképpen bármit, ugyanúgy megy mint a vpn.

2022. ápr. 4. 18:33
 7/13 anonim ***** válasza:
ja igen azt elfelejtettem hogy windows alatt is megy, a powershell 7 updatet szedd le, majd ott mehet az ssh parancs ugyanúgy ahogy írtam, most próbáltam ki, szóval nem linux only a megoldás amit írtam.
2022. ápr. 4. 18:41
 8/13 A kérdező kommentje:

okkééés.

sikerült... egy órás próbálkozás után eljutottam odáig, hogy végre betölt a router, beírom a bejelentkezőadatokat és...

You have no authority to access this router!

🤣🤣🤣🤣🤣

nem igazán értem, hogyan tilt le ilyenkor a router, hiszen az oldalt a Pi nyitja meg a helyi hálózatról, nem? csak továbbítja az adatokat SSh-n, nem?

ez a kód powershell 7-ben, akkor ez valszeg jó, mert betölt, csak nem enged hozzá mégse? :

ssh -L 8010:192.168.0.1:80 admin@DDNScímem.ddns.net -p 8###

2022. ápr. 5. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom most megnéztem haverom gépen beengedett egyből :)
2022. ápr. 5. 19:44
 10/13 A kérdező kommentje:

na, kipróbáltam máshol is... tényleg megy. Nagyon szuper dolog ez.

van egy sejtésem, hogy mikor routerben anno az IP-t fixáltam a Pi MAC címének, meg a portokat nyitogattam, akkor véletlenül beállíthattam egy tiltás is a Pi IP címére, és tulajdonképpen a Pi van letiltva a routerről MAC cím alapján 🤣🤣

2022. ápr. 5. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!