Microsoft fióknál használjak kétfaktoros hitelesítést?
Ezt csak te tudod eldönteni, hogy szükséged van-e rá bárhol is. Ahol csak elérhető, ajánlott - de legalább az e-mail fiókoknál, mert az köti össze a többi fiókodat is és a hozzáférésed elvesztése itt kritikus.
Mondjuk ez is kezd olyanná válni mint a játékos platformok, hogy mindenkinek sajátja van és már a huszadik klienset kell feltelepítened ha játszani akarsz - a Microsoftnak is saját hitelesítő alkalmazása van ami +1 app, kivéve ha benne vagy egy kis buherálásban, hogy felfűzd a Google Authenticatorra.
Igen.
Meg mindenhol máshol is.
Nem vagyok híve az össze esküvés elméleteknek, de sok helyen azt tapasztalom, hogy ahol árulnak hitelesítő kütyüt vagy van letölthető app., ott a biztonsági rétegnél 10-20 éves technológiákat használnak.
Mintha direkt sz...ak rá hogy vegyék a kütyüiket. Mert pl. a blizzardos RSA with AES 20 éves ciphert ha commodore 64-el nem is, de egy bányászgéppel pillanatok alatt vissza lehet fejteni.
Nem is használja senki sem már, aki picit is otthon van biztonság technikában... - Amúgy ezt (is) használja pl. a WinXP is, nem véletlen nem biztonságos ma már.
Szóval ahol van rá lehetőség, ott (jó, a kérdésben szereplő MS kivétel, náluk a nélkül is jó a biztonság, őket 3.-félen keresztül szokták feltörni) inkább be kell kapcsolni. Mert sok helyen azért teszik be, mert az alap biztonsági réteg rettentően elavult.
Én mindenhol helyi fiókot használok, nem vagyok híve a felhős windows fióknak.
Ezért nem tudom mit használ authentikációra, ha mobil appot vagy hasonlót akkor nem hiszem hogy ki tudnád zárni magad. Hacsak nem hagyod el a mobilt.
- De ránéztem, azt írja új eszközről kéri be csak. Ez így jónak tűnik, ha egyszer azonosítod magad a gépen, többször már nem kell. Csak ha másik gépről is be akarsz lépni. Ahogy elnézem olyan mint a steam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!