Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az utorrent szerint nyitva a...

Az utorrent szerint nyitva a port, a tesztelő weboldalak szerint nem, kinek higgyek?

Figyelt kérdés

Tegnap este 19 óra körül megkattant a netem ( vagy a gépem ) Leállt szinte minden seed és kirakott alulra egy piros jelet az utorrent miszerint nincs nyitva a port és változtassam meg. De addig meg jó volt. A kliens és a weboldalak szerint is zárva volt a port. Akármit csináltam egész délutánig nem nyílt meg, pedig többször megcsináltam már. Egy ideje már csak a Windows Defendert használtam, azzal működött. Tegnap elnémult és hiába változtattam meg a portot a kliensben és a tűzfalban akkor sem volt jó sem a kliens sem a weboldalak szerint. Aztán feltettem vissza az Eset Internet Security-t, de abban is hiába nyitottam meg igazából nem nyílt meg. Most estére eljutott odáig hogy a az utorrent szerint nyitva van a port, zöld, de a weboldalal szerint nincs nyitva.

Windows 10 Home-ot használok és uTorrent 2.2.1-et. Illetve telekomos optikás netem van ha ez számít bármit. Illetve ezen az oldalon szoktam tesztelni hogy nyitva van-e:

[link]

2022. márc. 8. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
33%

Ha tudsz sedelni akkor nyitva van. Ha nem, akkor meg nincs.

Próbáld ki egy pörgős torrenttel.

Én váltottam a qBittorrent kliensre, mert uTorrent időnként fura dolgokat művelt.

2022. márc. 8. 21:19
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Attól, hogy seedel, passzív módban lehet, vagyis zárt tűzfallal. Aktív emberre te tudsz csatlakozni, de két passzív nem tud egymásra.

Routert is nézted amúgy?

2022. márc. 8. 21:52
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Az ilyen netes oldalakra nem szabad hallgatni, sokszor nem képesek felmérni, hogy valóban nyitva van-e a port.
2022. márc. 8. 21:54
 4/10 A kérdező kommentje:
A routerem egy telekomos wifismodem ( ONT ) Abban csak előre beállított alkalmazásoknak lehet nyitni portot. Az eset tűzfalában nyitottam neki portot, több mint egy évig működött, aztán a semmiből megkattant.
2022. márc. 8. 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

"utorrent miszerint nincs nyitva a port ... A kliens és a weboldalak szerint is zárva volt a port."

Régóta használok torrentet, de soha sehol nem láttam olyat hogy a torrent program vagy a torrent weboldal ilyesmit írt volna...

Windows tűzfalon soha semmit nem kellett állítgatni, a progi jól bekonfigurálta magának. Igaz nem utorrentet használok hanem qbittorrentet.

"csak előre beállított alkalmazásoknak lehet nyitni portot"

Ez nem igaz, azok csak előre definiált nevek hogy egyszerűbb legyen, de bármit bármire átírhatsz..

2022. márc. 8. 22:38
 6/10 anonim ***** válasza:
uTorrentet hanyagold, évek óta nem ajánlott már.
2022. márc. 9. 03:50
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 Én nem tudom miket használsz, de bizony hogy ír ilyeneket. Jobb alsó sarokban lent ott lehet tesztelni hogy nyitva van-e a port. Az ONT-ben pedig nem lehet külön portot nyitni. Az előre beírtakat se lehet átírni. Hidd el próbáltam, nincs rá lehetőség.
2022. márc. 9. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Milyen ONT-d van? Nekem Sagemcom F@st 5655v2 AC, és ebben van olyan a listában, hgoy "Other", amikor megadhatod a portokat kézzel.
2022. márc. 11. 18:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Elfelejtettem írni, hogy telekomos vagyok, ők adták ezt az ONT-t.. a tied más fajta?
2022. márc. 11. 18:45
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Nekem F@st 5670 HW version 2.5. Annó mikor bekötötték pár héttel a bekötés után megváltoztattam majd elfelejtettem a jelszívát, mert annyi eszem nem volt hogy felírjam :D Aztán tegnap felhívtam őket és segítséget kértem tőlük a visszaállításban, ami sikerült is. Azt viszont nem tudom hogy ezt ők tudják-e távolról frissíteni, mert mint ha bővültek volna a beállítási lehetőségek, és olyat se csinált hogy magától felismerje és megnyissa a portot pl az utorrentnek, hisz a jelszó visszaállítás előtt még nem nyitotta meg, mert akkor tudtam volna használni. Most betett magától mikor rákérdezett a win10 tűzfala hogy engedem-e vagy tiltom az utorrentet, betett két portot egy udp-t és egy tcp-t és ugyan azzal a számmal engedélyezve van.
2022. márc. 11. 21:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!