Miért lassú az internet?
Van egy Lenovo ideapad 100 15-iby laptopom.
Az alaplapi (Gyári) hálókártya csak 100mb/s sebességre képes, ezért vettem egy usb-utp átalakítót amin van 3 db usb pluszba. (TP-LINK UE330)
A probléma az hogy ugyan annyi az internet sebessége mint a gyári hálókártyával. És igen a 3.0 usb-be dugtam be, és feltelepítettem a gyári szoftvert a gyári oldalról.
Mértem speedtestet és maximum 100 mb/s a letöltés és a feltöltés is.
Amiket próbáltam:
A Windows újra telepítése.
Az USB 3.0 driver újratelepítése
A chipset driver újratelepítése
Az adapterbeállításokban beállítottam hogy 1.0gb teljes duplex és az energiagazdálkodást is levettem.
Másik Windows verzió (Windows 7-nél megvolt a 800 mb/s sebesség...Fel és letöltés).
Másik számítógéppel is próbáltam, ott megvolt a 950/950 mb/s sebesség, szóval nem az átalakító rossz.
Szóval minden tőlem telhetőt megtettem.
Miért nincs meg a megfelelő sebesség Windows 10 mellett?
Olyan mintha a Windows 10 "Lekorlátozná".
Kipróbáltam telefonnal usb megosztáson, ott felment a letöltés is 250 mb/s ig speedtesten.
Úgyhogy nem a chipset driver és nem az usb driver a rossz.
szerintem a cat5e kábel a hiba. l
Lehet hogy le kéne cserélni cat6 ra?
Nade ha pendriveon is csak 20at ertel el? :o
Amugy:
"Az adatsebesség fontos a kábel kiválasztásánál. Ki kell választania a kábelt, amely egyenértékű azzal, ami rajta fut. Ami a Cat5 kábelt illeti, 10/100 Mbps sebességgel (Fast Ethernet) képes kezelni 100 MHz-es sávszélességet; A Cat5e kábel esetén 1 Gigabites Ethernet-et képes támogatni, legfeljebb 100MHz sávszélességgel; míg a Cat6 képes támogatni a magasabb 10 Gigabites Ethernet adatátvitelt 250 MHz-es sávszélességig."
En az elejen irtam a felteteleknel, hogy cat5e kabel kell, ami mar gigabites. Mivel nem reagaltal ra, gondoltam ez teljesul...
Na most sikerült elérnem pendrive-on és külső HDD-n a 120 mb/s sebességű másolást.
Kipróbáltam cat6 kábellel a netet de még mindig lassú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!