Vettem egy SONY BRAVIA 4K UHD TV-t. A következő problémák vannak: szaggat a 4K betöltés, szaggat a TV adás, az internet nagyon lassú vagy be sem tölt. Hogyan tudnám felgyorsítani a netet? Mit kell tudni a 4K Tv használatáról? Ki ismeri ezt a típust?
Így első olvasásra, sztem egy szoftverfrissítéssel próbálkozhatsz amit a TV menűjéből el lehet végezni.
Vagy a gyártó honlapjáról.
Annyit tudjál, hogy a 4k hoz pl Youtube-on, már 50 Mbit-es net is tökéletes akadás nélkül.
Én leellenőrízném, hogy valóban megvan e a 300 Megabit amiért fizetel.
speedtest.net pl.
mert ha csak 20 at vagy 10 et fog mutatni akkor a szolg
áltatód keményen átver.
Csináltam tesztet:
Download speed: 16.44 Mbps
Upload speed: 15.62 Mbps
"300Mbit/sec -es neten ne akarj már 4K-s adást nézni! Kevés hozzá, minimum 1 Gigás net kell neki."
100Mbit/s bőven elég 4k-hoz... Gigabites net, persze :)
"TP-Link Router 300Mbit/s internetem van"
Ez csak a router. Annak is a wifi (elméleti maximum) sebessége. Ez nem az interneted sebessége. Az mennyi? Mennyire fizetsz elő? Egyáltalán wifin csatlakoztatod a tévét a routerhez? Kábellel próbáltad? 16 Mbit/s az kevés lesz 4k-ra. Tudni kell, hogy wifin többnyire messze nem éred el a maximum sebességet, akár szobán belüli elhelyezésnél sem.
Wifiről megy a tévé?
Közös légtérben van a routerrel?
Mert sajnos egyetlen közfal is rengeteget ronthat.
Nekem azóta problémamentes (80-120 Mbps) a sávszélességem a szobámban, amióta megvettem a gigabites TP-linket, 300 m (szakadékban hátszéllel, ezt figyelembe kell venni) hatókörrel, ez már átlövi a falon a szükséges tempót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!