Miért lassú az internet?
Van egy Lenovo ideapad 100 15-iby laptopom.
Az alaplapi (Gyári) hálókártya csak 100mb/s sebességre képes, ezért vettem egy usb-utp átalakítót amin van 3 db usb pluszba. (TP-LINK UE330)
A probléma az hogy ugyan annyi az internet sebessége mint a gyári hálókártyával. És igen a 3.0 usb-be dugtam be, és feltelepítettem a gyári szoftvert a gyári oldalról.
Mértem speedtestet és maximum 100 mb/s a letöltés és a feltöltés is.
Amiket próbáltam:
A Windows újra telepítése.
Az USB 3.0 driver újratelepítése
A chipset driver újratelepítése
Az adapterbeállításokban beállítottam hogy 1.0gb teljes duplex és az energiagazdálkodást is levettem.
Másik Windows verzió (Windows 7-nél megvolt a 800 mb/s sebesség...Fel és letöltés).
Másik számítógéppel is próbáltam, ott megvolt a 950/950 mb/s sebesség, szóval nem az átalakító rossz.
Szóval minden tőlem telhetőt megtettem.
Miért nincs meg a megfelelő sebesség Windows 10 mellett?
Olyan mintha a Windows 10 "Lekorlátozná".
"Az alaplapi hálókártya csak 100mb/s sebességre képes"
Nem véletlenül.. Túl gyenguc a gép/proci... :(
Bővítve van a RAM 8GB DDR3L 1600MHZ-re.
"Nem véletlenül.. Túl gyenguc a gép/proci..."
Akkor miért jó Windows 7 alatt? Kisebb a gépigénye és az miatt?
A procinak semmi köze a nethez, legyen már ez világos mindenki számára (2)! Folyamat félrevezetitek az embert ezzel a hülyesépggel! Egy routerben/repeaterben full gyenge cpu futtat egy full kicsi linuxot minimális memóriával, miközben többszáz megabit sebességgel tölt le/fel. Mivel ott nincs tárolómédia (általában), semmi korlátja nincs, simán képes rá.
A sebesség a továbbiakban a végponti sebességtől (szolgáltató + ap), az adatátviteli közegtől (pl cat5e upt), a céleszköz hálózati adapterétől és a benne lévő tárolómédiától, konkrétan azok csatolóinak (itt usb3 és remélhetőleg sata3) és típusainak sebességétől függ.
Kérdező: ezen feltételek teljesülésével (és ha az előfizetésed engedi) neked legfeljebb 125 megabyte/s sebességet lehetne elérned, ennyire képes az 1 gigabit (1000 megabit)/s névlegesen. Ennél a gyakorlatban ez kevesebbet jelent. Mivel az usb 3.0 is benne van a képletben, az ő elméleti maximuma lehetővé is teszi ezt a sebességet, de a gyakorlatban ennél mindig kevesebb.
Ha a korábban mért 800 mb/s azt jelenti, hogy 800 megabit/s, akkor az nem olyan rossz. 800 megabyte/s viszont soha nem volt. Az kizárt ebben a hardverkörnyezetben.
Telekom-os 1gb-es internet előfizetésem van.
PC-vel 3.0-s usb-ben az ookla speedtest 950/950 mb/s-t mér. De csak win 7 mellett, mert win 10-nél csak 80-at mér.
A valós 135 mb/s pc vel, a laptoppal csak 20mb/s a maximum.
Arra szeretnék rájönni hogy miért nincs meg a maximális sebesség win 10 alatt laptopnál.
Hát... indíts egy parancssort r.gazdaként, és nézzünk rá ennek a parancsnak a kimenetére:
wmic NIC where "NetEnabled='true'" get "Name","Speed"
Plusz ha van egy 3.0+ pendrive-od, egy nagyobb fájl átvitelénél (pl 1 gb) mekkora sebességet érsz el?
Asztali számítógépnél: 1000000000
Laptopnál: 1000000000
A másolási sebesség...
Asztali számítógépnél: 130-140 mb/s
Laptopnál: 20 mb/s
A chipset driver-el lenne a gond?
Windows 7-nél Feltelepítem a chipset driver-t és utána rendesen működik ahogy kell.
Windows 10-nél megpróbáltam legalább 5 helyről letölteni hogy hátha jó de nem...
Próbáltam IObit driver booster-al is frissíteni de attól sem lett jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!