Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassú az internet?

Miért lassú az internet?

Figyelt kérdés

Van egy Lenovo ideapad 100 15-iby laptopom.

Az alaplapi (Gyári) hálókártya csak 100mb/s sebességre képes, ezért vettem egy usb-utp átalakítót amin van 3 db usb pluszba. (TP-LINK UE330)

A probléma az hogy ugyan annyi az internet sebessége mint a gyári hálókártyával. És igen a 3.0 usb-be dugtam be, és feltelepítettem a gyári szoftvert a gyári oldalról.

Mértem speedtestet és maximum 100 mb/s a letöltés és a feltöltés is.

Amiket próbáltam:

A Windows újra telepítése.

Az USB 3.0 driver újratelepítése

A chipset driver újratelepítése

Az adapterbeállításokban beállítottam hogy 1.0gb teljes duplex és az energiagazdálkodást is levettem.

Másik Windows verzió (Windows 7-nél megvolt a 800 mb/s sebesség...Fel és letöltés).

Másik számítógéppel is próbáltam, ott megvolt a 950/950 mb/s sebesség, szóval nem az átalakító rossz.

Szóval minden tőlem telhetőt megtettem.

Miért nincs meg a megfelelő sebesség Windows 10 mellett?

Olyan mintha a Windows 10 "Lekorlátozná".

2022. febr. 11. 20:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ezt a tipust ismerem, unokaöcsémnek vette az apja, aztán négy hónap után odaadta nekem. 1. szerviz: vinyó, 2. szerviz: videókártya, 3. szervíz: nem indul. A végén a csilivili gépet eladtam alkatrésznek. Ez olyan gép, hogy már a vételnél hibás. A net gyorsaságához manapság 8 GB kell...
2022. febr. 11. 23:19
 2/17 anonim ***** válasza:

"Az alaplapi hálókártya csak 100mb/s sebességre képes"

Nem véletlenül.. Túl gyenguc a gép/proci... :(

2022. febr. 11. 23:52
 3/17 A kérdező kommentje:

Bővítve van a RAM 8GB DDR3L 1600MHZ-re.

"Nem véletlenül.. Túl gyenguc a gép/proci..."

Akkor miért jó Windows 7 alatt? Kisebb a gépigénye és az miatt?

2022. febr. 12. 07:02
 4/17 anonim ***** válasza:
53%

A procinak semmi köze a nethez, legyen már ez világos mindenki számára (2)! Folyamat félrevezetitek az embert ezzel a hülyesépggel! Egy routerben/repeaterben full gyenge cpu futtat egy full kicsi linuxot minimális memóriával, miközben többszáz megabit sebességgel tölt le/fel. Mivel ott nincs tárolómédia (általában), semmi korlátja nincs, simán képes rá.

A sebesség a továbbiakban a végponti sebességtől (szolgáltató + ap), az adatátviteli közegtől (pl cat5e upt), a céleszköz hálózati adapterétől és a benne lévő tárolómédiától, konkrétan azok csatolóinak (itt usb3 és remélhetőleg sata3) és típusainak sebességétől függ.

Kérdező: ezen feltételek teljesülésével (és ha az előfizetésed engedi) neked legfeljebb 125 megabyte/s sebességet lehetne elérned, ennyire képes az 1 gigabit (1000 megabit)/s névlegesen. Ennél a gyakorlatban ez kevesebbet jelent. Mivel az usb 3.0 is benne van a képletben, az ő elméleti maximuma lehetővé is teszi ezt a sebességet, de a gyakorlatban ennél mindig kevesebb.

Ha a korábban mért 800 mb/s azt jelenti, hogy 800 megabit/s, akkor az nem olyan rossz. 800 megabyte/s viszont soha nem volt. Az kizárt ebben a hardverkörnyezetben.

2022. febr. 12. 09:10
 5/17 A kérdező kommentje:

Telekom-os 1gb-es internet előfizetésem van.

PC-vel 3.0-s usb-ben az ookla speedtest 950/950 mb/s-t mér. De csak win 7 mellett, mert win 10-nél csak 80-at mér.

A valós 135 mb/s pc vel, a laptoppal csak 20mb/s a maximum.

Arra szeretnék rájönni hogy miért nincs meg a maximális sebesség win 10 alatt laptopnál.

2022. febr. 12. 09:31
 6/17 anonim ***** válasza:

Hát... indíts egy parancssort r.gazdaként, és nézzünk rá ennek a parancsnak a kimenetére:

wmic NIC where "NetEnabled='true'" get "Name","Speed"

Plusz ha van egy 3.0+ pendrive-od, egy nagyobb fájl átvitelénél (pl 1 gb) mekkora sebességet érsz el?

2022. febr. 12. 10:00
 7/17 A kérdező kommentje:

Asztali számítógépnél: 1000000000

Laptopnál: 1000000000

A másolási sebesség...

Asztali számítógépnél: 130-140 mb/s

Laptopnál: 20 mb/s

2022. febr. 12. 10:38
 8/17 A kérdező kommentje:

A chipset driver-el lenne a gond?

Windows 7-nél Feltelepítem a chipset driver-t és utána rendesen működik ahogy kell.

Windows 10-nél megpróbáltam legalább 5 helyről letölteni hogy hátha jó de nem...

Próbáltam IObit driver booster-al is frissíteni de attól sem lett jó.

2022. febr. 12. 10:42
 9/17 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam a Speedtest Cli-t ott a letöltés 80 mb/s a feltöltés 250 mb/s.
2022. febr. 12. 10:49
 10/17 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, a laptop usb port sebesség a szűk keresztmetszet. Biosban és/vagy eszközkezelőben erre utaló beállítás után kéne körbenézni, vagy controller driver csere hasznos lenne (láttam, hogy megcsináltad, de hátha van másik driver másik, (hivatalos) helyen). Amíg az usb port nem képes nagyobb átvitelre, addig akármit is dugsz rá, lassan fog működni. Ha találok valami használható ötletet, szólok.
2022. febr. 12. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!