Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miert ragaszkodik midenki(tisz...

Miert ragaszkodik midenki(tisztelet a kivetelnek) ahhoz,hogy "menj es guglizd ki magadnak" a valaszt?

Figyelt kérdés
Pont azaz oldal lenyege,hogy szemelyes tapasztalat alapjan kapunk itt valaszt.
2022. jan. 31. 16:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Neked nem jelent sikerélményt, hogy képes vagy egyedül megoldást találni egy problémára? Természetesen van olyan, hogy nem találsz, és akkor kérsz plusz segítséget egy fórumon. De amikor tömegesen születnek olyan kérdések, aminél 1-2 szót kell beírni a Google-be és megnézni az első három találat valamelyikét, azt meg szokták jegyezni a kérdezőnek.

Egyrészt azért, mert a válasz már ott van a neten, de inkább kiírja és vár akár 1-2 órát is, hogy valaki megcsinálja helyette azt a 10 másodperces munkát. Másrészt a hozzáállás miatt, hogy ha esetleg mégis funkcionális analfabéta, legalább rávezetik arra, hogy az internet kicsit nagyobb és több ismeretet rejt, és tovább terjed mint a Facebook-Youtube-GYK. Különösen vicces ez annak fényében, hogy a böngészők jellemzően egy Google kereső kezdőlappal indulnak, és sok laikus azt a rutint tanulja meg, hogy a címsor használata helyett a Google-be írja be az oldal címét, majd kattint az első találatra hogy behozza a Facebookot, még sincs annyi sütnivalója, hogy akkor ugyanazt is be tudná írni, hogy vajon ki az XY film főszereplője, vagy hány óra van most New Yorkban.

2022. jan. 31. 18:29
 12/20 A kérdező kommentje:
A gugli elleneseket lepontozzak, a gugli fanok meg pozitivat kapnak...hat tolem biztosan nem!
2022. jan. 31. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Büszke is lehetsz a hülyeségedre, még az oldal is megjutalmaz érte: mivel a többséggel ellentétesen értékelsz, te fogsz érte pontlevonást kapni. Jól látszik, hogy melyik 30%-os felhasználó értékel direkt ellentétesen.

Inkább azt gondold át, hogy ha mindenki ugyanazt az érvet képviseli és te nem, akkor talán mégis csak a te hozzáállásoddal van a probléma.

2022. jan. 31. 21:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mikor valaki pl megkérdi hogy xy hardver mennyibe került, mert volt ilyenre is példa, aztán szó szerint a kérdésből felhúztam a hardver nevét jobb felülre a kereső sávba, aztán a linket másolva nyomtam egy visszát a kérdéshez és belinkeltem.

A találatban meg ott sorakozott első sorban egy rakat bolt reklámja az árakkal alatta árukeresős oldal linkjei stb.

Felvet néha kérdéseket, hogy tényleg 10x annyi energia a kérdés kiírása némely esetben, és hogy miért nem próbál meg az ember az iylen nagyon alap dolgokra rákeresni, mikor ha más válaszol neki az is 99,9% ezt fogja csinálni hogy rákeres aztán bemásolja / írja a váalszt.

2022. jan. 31. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

#9:

"Ellenben a "menj, és keress rá" jellegű hozzászólások épp, hogy a kérdező számára releváns válaszok számát csökkentik."

Abban az esetben nem, ha a kérdésre a választ könnyedén meg lehet találni.

Ezért szoktam azt a metodikát használni, az ilyen jellegű, könnyen kikereshető kérdéseknél, hogy belinkelem valamelyik kereső keresési találataira mutató linket, illetve az első (rosszabb esetben az első 5 közül valamelyik) találatot - és érdekes módon igen sok esetben megvan a kérdésre a válasz.

"Igen, sok dolgot egyetlen kereséssel meg lehet találni. Ez is egyfajta képesség, amit (még) nem mindenki sajátított el."

5-6. osztályos tananyag, tehát nem annyira nehéz dolog:

"A témakör tanulása eredményeként a tanuló:

* önállóan keres információt, a találatokat hatékonyan szűri;

* az internetes adatbázis-kezelő rendszerek keresési űrlapját helyesen tölti ki;"

Forrás: Nemzeti AlapTanterv - Digitális kultúra 5–8. évfolyam ( [link] )

Pláne, hogy a webböngészők kezdőlapja keresőmezővel indul, címsávja keresőként is funkcionál ("Keressen a(z) XYZ keresővel vagy adjon meg egy címet"/"Keresés vagy webcím megadása").

"Futottam már bele olyanba, hogy egy problémára kerestem volna megoldást, de minden fórumon, ahol ugyanezt kérdezték, csak linkelgették egy másik fórum bejegyzését, mondván: felesleges leírni, ha úgyis ott van. Csakhogy az a fórum megszűnt, és az összes, más oldalon talált találat arra mutatott."

Oké, viszont ebben az esetben hajlandó voltál keresni - sokan idáig sem jutnak el, csak várják a sült galambot a szájukba.

2022. jan. 31. 22:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig minden kommentet, de szerintem az sem mindig megoldás, ha beírja az ember a nyavajáját a gugliba, mert hiába dob ki egy 2012es kérdést, amire jött 4 válasz, s mondjuk azóta változott a helyet/törvény, akármi, onnastól kezdve nem ér semmit az a 4 válasz.

Szóval nem feltétlen járható út az mindig.

Való igaz, hogy rengeteg olyan kérdés van, hogy 13-17 cm a farkam, az kicsi ? xD

De...azért vannak olyanok, amiket muszáj újra felrakni.

Azt meg tényleg nem értem, hogy minek jár ide, ha csak oltogatni meg kötekedni akar, s az a max teljesítménye, hogy írd be a gugliba.

Vannak SOS kérdések is a világon na!

2022. febr. 1. 01:27
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"de szerintem az sem mindig megoldás, ha beírja az ember a nyavajáját a gugliba, mert hiába dob ki egy 2012es kérdést, amire jött 4 válasz, s mondjuk azóta változott a helyet/törvény"

Ha a törvény változott, akkor annak van jelenleg hatályos állapota, ami megtalálható a jogszabálytárban - szóval van kiindulási alap, amire lehet építeni.

"Szóval nem feltétlen járható út az mindig."

Nem mindig járható út, de a válaszadókat illetve a fórum fenntartóit tiszteled meg azzal, hogy nem fecsérled az erőforrásaikat.

2022. febr. 1. 02:29
 18/20 anonim ***** válasza:
10%

Téged mikor tisztel meg a főnököd azzal, hogy (pl) 2000 megrendelésből csak 720 darabot csinálj meg, nehogy elfecsérelje az erőforrásaidat ?

Olyan sok esetben lehetne az ember lojális, te miért pont ennek a fórumnak a fenntartóit nézted ki magadnak ? (szerintem téged jobban zavar ez, mint ő magukat)

Egyébként, ha téged annyira zavar a tény, hogy nem néz mindenki utána a 20 weboldalnak is, akkor miért vagy itt és fejezed ki a nem tetszésedet eziránt ?

Egy 50+os embertől hogyan várnád el, hogy teljes mértékben eligazodjon a gépen/neten és minden számára felmerülő kérdésre választ találjon ?

Úgy, hogy sokan csak a mutatóujjukkal tudnak csak gépelni és minden hirdetésre rákattintanak...

Akkor nem könnyebb neki, ha ide teszi fel a kérdését ?

Miért zavar ez ennyire téged ?

Örvendetes, hogy te a fórum fenntartóinak a helyébe próbálod beleképzelni magad és szolidaritás várnál el a felhasználóktól, de akkor ebbe miért nem tudsz belegondolni ?

A vitatkozás (és ennek az előzményének elkövetése, vagy épp abba nem hagyása) is nagyon le tudja terhelni a modikat.

Talán ezzel van a legtöbb gondjuk, amikor próbálnak igazságot tenni két ember között, akik meg vannak arról győződve, hogy igazuk van, aztán egy bizonyos szint alatt folytatják a társalgást.

Szerintem abban semmiféle segítő szándék nincs, hogy guglizd meg.

Vagy segíts, vagy ne szólalj meg.

Vagy épp jelentkezz modinak, hogy besegíts nekik, ha van efféle affinitásod, ez is egy járható út...

De első sorban arra való ez az oldal, ha valakinek van kérdése, akkor az tegye fel, s a felhasználók meg segítsenek neki.

De semmi sem kötelező, a kötekedés meg megvetni való!

2022. febr. 1. 18:57
 19/20 anonim ***** válasza:
95%

"Téged mikor tisztel meg a főnököd azzal, hogy (pl) 2000 megrendelésből csak 720 darabot csinálj meg, nehogy elfecsérelje az erőforrásaidat ?"

Csak itt jelen esetben a kérdező nem főnök. Sem te. Szállj le a magas lóról!

"Olyan sok esetben lehetne az ember lojális, te miért pont ennek a fórumnak a fenntartóit nézted ki magadnak ?"

Nemcsak a fórum fenntartóit, hanem a válaszadókat is említettem.

"akkor miért vagy itt és fejezed ki a nem tetszésedet eziránt ?"

Mert ez volt a kérdés és a válasz rá a fórumetikettel (illetve a válaszadók egy túlnyomó többségével) egyező nemtetszésem.

"Szerintem abban semmiféle segítő szándék nincs, hogy guglizd meg."

Ahogy a mondás tartja:

"Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője."

"Vagy segíts, vagy ne szólalj meg."

Nem vagy főnököm. Se a feljebbvaló tisztem. Úgyhogy ne parancsolgass!

2022. febr. 1. 20:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

vannak gondok nálad a toronyban...

ez az a tipikus eset, amikor egy galambbal akar sakkozni az ember.

érezd jól magad és ne foglalkozz semmivel :)

2022. febr. 2. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!