Mièrt lovagol midenki a helyes íràsi hibãkon? Nagy rêsze elütès mobilon. Ès ha beteg? Erre nem gondoltok?
Mert ilyen nincs. Ha elírod, akár ki is javíthatod. Nem adsz ki olyat a kezed alól, amit át se olvasol. Jobb esetben. A helyesírás pedig az igényesség egy fokmérője is. Nálam eleve kiesik, aki helyesen se tud írni. Aki nem intelligens annyira, hogy helyesen tudjon írni, az mindegy milyen ember, mert kb esélytelen nálam. Az okos nőket szeretem, ha valaki nem az, mehet a levesbe.
Az meg végképp gáz, mikor a mobilra fogod. Ha én tudok telefonon írni, akkor tudjon más is. Ennyi.
Én ha írok valamit, akkor elküldés előtt átolvasom, hogy tuti ne legyen benne hiba. Így nincs olyan, amit elírnék.
Az meg, hogy valaki teszem azt diszgráfiás, nem jelenti azt, hogy nem fejlesztheti magát és a helyesírását. Meg lehet jegyezni, hogy melyik szó hogyan helyes, külön írjuk, vagy egybe, és igenis sokat elárul valakiről az, hogy tud-e helyesen írni, avagy sem. Éppen ezért gondolom azt, hogy akinek ez fontos, az fejleszteni fogja magát. Ez olyasmi, mint egy másik nyelv megtanulása. Ott sem tudod azonnal a szavakat (jelentésüket, írásmódjukat, kiejtésüket), hanem meg kell tanulni. Nekem erről ez a véleményem és mivel nekem erre igényem van, hogy helyesen írjak, zavar, ha másnak erre nincs igénye. Manapság beírsz egy szót akárhogy a Google-be, azonnal kiadja helyesen, és ha valaki ezt megteszi, akkor az igény már fennáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!