Melyik router lenne a legmegfelelőbb erre a felhasználásra?
Jelenleg egy TP-LINK Archer C5 V4 AC1200-as routert használunk. Nemrég bekötötték a gigabites netet, és azóta előfordul, hogy a router naponta legalább egyszer intenzív használat mellett ledobja a Wi-Fi eszközöket vagy kábelen a download speed-et 200Mb/s-re csökkenti és a ping is bőven 100ms felé kerül. Így elgondolkoztam a router cseréjén.
A következő routereket néztem ki:
- Archer AX20
- Archer AX23
- Archer AX50
- Archer AX55
A fenti eszközök között a legnagyobb árkülönbség 10.000 Ft, ezért tettem be 4-et a listába. Ezek közül melyikkel járnék a legjobban? A házban van 5 Pc kábelen, 3 laptop Wi-Fi-n, 5 telefon Wi-Fi-n, illetve 2 NAS kábelen (ebből az egyik szinte folyton terheli a hálózatot, mert konstans biztonsági mentést csinál az eszközökről).
Ha jót akarsz magadnak akkor Asus vagy Netgear irányba keresgélsz.
4 TP-Link router után (nem a legolcsóbb leggagyibb) váltottam Asusra. Ég és föld.
2-es: először bennem is felmerült, hogy két router, viszont elnézve az árakat, ezzel sem járnék jobban. Továbbá mivel a DHCP csak egy routeren menne, ezzel egyáltalán szabadítok fel erőforrást, ha közbeiktatok még egyet?
Másik: sehol sem írtam, hogy 5 ethernet kábelt akarok beledugni egy routerbe, csak azt, hogy hány Wired eszközöm van. A földszinten van egy 8 portos Switch. Itt van egy Móricka-rajz:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!