Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik router lenne a legmegfe...

Melyik router lenne a legmegfelelőbb erre a felhasználásra?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy TP-LINK Archer C5 V4 AC1200-as routert használunk. Nemrég bekötötték a gigabites netet, és azóta előfordul, hogy a router naponta legalább egyszer intenzív használat mellett ledobja a Wi-Fi eszközöket vagy kábelen a download speed-et 200Mb/s-re csökkenti és a ping is bőven 100ms felé kerül. Így elgondolkoztam a router cseréjén.

A következő routereket néztem ki:

- Archer AX20

- Archer AX23

- Archer AX50

- Archer AX55

A fenti eszközök között a legnagyobb árkülönbség 10.000 Ft, ezért tettem be 4-et a listába. Ezek közül melyikkel járnék a legjobban? A házban van 5 Pc kábelen, 3 laptop Wi-Fi-n, 5 telefon Wi-Fi-n, illetve 2 NAS kábelen (ebből az egyik szinte folyton terheli a hálózatot, mert konstans biztonsági mentést csinál az eszközökről).

2022. jan. 18. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jót akarsz magadnak akkor Asus vagy Netgear irányba keresgélsz.

4 TP-Link router után (nem a legolcsóbb leggagyibb) váltottam Asusra. Ég és föld.

2022. jan. 19. 13:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ne cseréld a routert, hanem egy másikat köss hozzá, ha nagy a házatok, mert akkor az egyik emeletre leteszitek az egyiket, a másikra a másikat, aztán meg is van oldva a probélma. Nekünk is így van jelenleg. Egyik routeren sincs 5 LAN port azok közül, amit írtál, nem tudom, hogy akarsz 5 ethernet kábelt beledugni.
2022. febr. 1. 12:41
 3/3 A kérdező kommentje:

2-es: először bennem is felmerült, hogy két router, viszont elnézve az árakat, ezzel sem járnék jobban. Továbbá mivel a DHCP csak egy routeren menne, ezzel egyáltalán szabadítok fel erőforrást, ha közbeiktatok még egyet?

Másik: sehol sem írtam, hogy 5 ethernet kábelt akarok beledugni egy routerbe, csak azt, hogy hány Wired eszközöm van. A földszinten van egy 8 portos Switch. Itt van egy Móricka-rajz:

[link]

[link]

2022. febr. 1. 16:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!