Ha bankkártyával fizetek egy webáruházban, akkor később vissza tudnak élni a kártya adataival?
Egy árukereső szerint megbízható webáruházból rendeltem (9 ezer ft, szóval nem nagy érték), több, mint 3 ezer vélemény alapján megbízható üzlet, csak még sose rendeltem onnan.
Bankkártyával fizettem, mivel csomagpontra küldést csak így vállaltak, gondolom azért, meet külföldi cég, és nem akar potyára csomagot küldeni...
Fizetésnél nem simple pay-re irányított át, hanem valami másik oldal jött be, ahol a kártyaadatokat kérte.
Tudom para, csak ilyenkor mindig megfordul a fejembe, hogy amúgy a kártyaadatokat ilyenkor nem nyúlja le a cég? Mondjuk, ha netán egyszer csődbemennének, akkor lehúzni a vásárlókat és eltűnnek vagy valami...
Habár ugye netes fizetésnél elvileg többlépcsős hitelesítés van, mert amikor fizetni akarok, akkor a bank applikációja értesítést küld, be kell lépni, és megerősíteni a vásárlást. Szóval ilyesmitől nem kell tartani akármilyen székhelyű a cég meg akármilyen oldalon keresztül megy a fizetés?
Ez abszolút attól függ, milyen oldalra irányított át. Ha egy ismert, megbízható oldalra, akkor no para, ha csak egy ismeretlen valami begyűjtötte az adataidat, akkor lehet necces.
Egyébként ha már le tudták vonni a pénzt a számládról, az minimális megnyugvást okozhat, mivel ha belegondolsz, ha ez egy Rikárdó által futtatott kamu fizetési felület lenne, akkor a számládhoz nem nyúlhatna, ahogy te se tudsz senki számlájáról pénzt levonni akkor sem, ha éppenséggel tudod a kártyája adatait.
Aggódni akkor érdemes, ha nem történik tranzakció, ellenben utána valaki megkísérel a te nevedben vásárolni valahol valamit.
De igazából, ha meg is próbálna bármit kezdeni az adatokkal, lenyúlni nem tudna pénzt, mert mindenért értesít a banki applikáció és meg kell erősíteni telefonon is nem?
Csak azért volt érdekes, mert általaban simple pay-re irányít át, most meg valami fura nevű oldalon keresztül kellett fizetni, ahol eddig sose fizettem, pedig már vagy 5 féle webáruházból is rendeltem így, de amúgy sikeres volt a tranzakció, jött is róla e-mail a webáruháztól. Gondolom ha árukeresőn csaknem 4 ezer vélemény alapján megbízható paetner, meg postával, csomagküldővel stb-vel szerződésben van, akkor csak nem para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!