Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Létezik internetes prepaid...

Létezik internetes prepaid bankkártya, azaz virtuális kártya, mint régen a CIB-nél?

Figyelt kérdés

2017. máj. 27. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Pl az OTP-s webkártya:

[link]

2017. máj. 27. 14:54
 2/10 A kérdező kommentje:

nem banktól szeretnék prepaid kártyát, épp ez lenne a lényeg, nem is értem

ha lehet, neten szeretném megvenni, és használni is, nem akarok bankfiókba mennni és bankkal szerződést kötni, stb.

2017. máj. 27. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
2017. máj. 27. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért érdemes a banknál is érdeklődni, mert ahogy elnézem, ez a "Festipay" drágább, mintha pl. a CIB-nél a meglévő számládhoz kérnéd (éves díjban is több, és még havidíja is van).
2017. máj. 28. 21:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezt a FestPay-t azzal reklámozzák, hog yanoním, de Magyarországon ha jól tudom nem lehet anoním módon prepaid bankkártyát forgalmazni a pénzmosást megelőző törvény miatt, most akkor hogy is van ez?
2017. máj. 29. 00:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom, de lehet, hogy van valamilyen értékhatár. A nevezett kártyát ha anonim módon használod, akkor olyan 45e Ft-tal lehet feltölteni, és évente egyszer lehet ezt megtenni. Így meg aztán nem is sokat ér, hacsak nem egy fesztiválra szánod (de akkor meg minek fizetsz havi ~700 Ft-ot érte egész évben?).

Én soha nem használtam prepaid "intenetkártyát", mert mindig az jött ki, hogy sokkal drágább, mintha megbízható helyekről az egyébként is meglévő betéti, vagy hitelkártyámmal vásárolnék. Esetleg PayPal-on keresztül, de azt is csak akkor, ha nincs más lehetőség. 10+ év alatt egyszer sem fordult elő, hogy gond lett volna a vásárlásokkal.

2017. máj. 29. 07:41
 7/10 A kérdező kommentje:
és csak 1 hónapra lehet prepaid kártyát valahol? nekem 1szer kéne
2017. máj. 29. 19:37
 8/10 Moon_Walker ***** válasza:
most is van a CIB-nél is.
2017. jún. 1. 09:53
 9/10 A kérdező kommentje:
mi az hogy van a CIB-nél is? A prepaid kártya lényege, hogy nem bank bocsátja ki!!! Nem banktól akarok prepaid kártyát! Olyan prepaid kártya kell, amit megveszek egy bódéban, vagy a neten. Az olyan mint a cibnél, az a virtualitásra utalt, hogy nem kell fizikai kártya nekem, elég, ha virtuális. Kérem ne bankok szolgáltatásait linkeljétek, lehet hogy azt is prepaid-nak hívják, de a lényege pont az, hogy ne bank legyen, csak valamiért most a bankok rászálltak erre a piacra.
2017. jún. 1. 10:55
 10/10 anonim válasza:

Nem bank, csak egy feltölthető mastercard:

[link]

2017. jún. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!