Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Letezik hogy szandekosan...

Letezik hogy szandekosan lassitja a szolgaltato a netem?

Figyelt kérdés

Tudni kell hogy korlatlan mobilnetem van, par eve a telenor hello start data csomagba leptem be, havi 7ezer kb. Korlatlan internet.

Eleinte nagyon szepen ment a net, par evig, de az utobbi fel evben mar egy rakas sz@r, 15gigat 2 ora alatt sem tolt le. Eleinte 10 giga fel ora alatt siman lejott, teljesen lazan.

A mobilnet csomag mar nem igenyelheto, megszunt, viszont azoknak akik anno igenyeltek meg elerheto.

Irtam nekik, azt mondtak lehet hogy a sim kartya a rossz, vagy a telo, de nem hiszem. Mas telefonban is rossz a net, es a sim kartyat 1-2 evente ha kiveszem telefonbol.

Letezik hogy szandekosan rontjak el a netet hogy uj csonagra valtsak? Hallottam mar ilyet, lehet hogy nem csak legenda hanem valoban csinalnak ilyet?

2021. dec. 9. 21:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Hidd el, nekik teljesen mindegy, hoyg egy-két ember melyik csomagot választja, sokkal többet veszítenének, ha arra fordítanának munkát, hogy egyes embereknek ne a emgfelelö szolgáltatást nyújtsák - ehhez ugyanis plusz ember kell, akinek fizetést meg járulékokat kell fizetni utána, stb., szóval semmiképpen nem érné meg.
2021. dec. 9. 21:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Én inkább a hálózat terheltséget mondanám.

Meg ugye nem mindegy honnan töltesz le, a kiszolgáló szervernek is bírnia kell.

2021. dec. 9. 21:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha mást nem, azt tán észrevetted, hogy brutálisan megnőtt a "kötelező"reklámok száma.

Még ha régi szintű adatforgalmat generál ugyanannyi ember, akkor is megnőtt rendesen az adatforgalom.

És akkor egyre több ember használja, egyre magasabb Giga letöltéssel ugyanazt a hálózatot.

Ennyit bír...

2021. dec. 9. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. dec. 9. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt hello data csomagom es tapasztalatbol tudom mondani hogy a feltoltesi sebbeseget atlag 35-40mbit/s-rol le lassitottak 2-3 Mbit/s-re. Bementem reklamalni a telenorhoz es az egyik dolgozo halkan megsugta hogy nem csodalkozna ha lassitva van szandekosan. A poen az hogy ott helyben lemondtam az egesz tarifat majd megigenyeltem a Telenor hipernet L csomagot es amikor haza ertem kiprobalni a netet a feltoltesi sebbesegem ismet 30-35Mb volt :D
2021. dec. 10. 17:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Na hat ez durva🤣 Tehat ez egy gyanus dolog, kicsi ra az esely, viszont nem kizart. Nekem is furcsa volt... indokolatlanul lassu..
2021. dec. 23. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!