Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért tiltott le megint a...

Miért tiltott le megint a Facebook 3 napra?

Figyelt kérdés

Múltheten kaptam már egy tiltást a semmiért. Hétfőn fel lett oldva. Ma kedd van, ismét letiltottak..3 napra.

Valaki segítsen.😭 Miért van ez? Valaki folyamatosan jelentget?

2021. nov. 9. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
A semmiért nem tíltanak le. Amióta van a face fenn vagyok, sohasem tíltottak. Az okokat neked kell tudni.
2021. nov. 9. 13:36
 2/3 anonim ***** válasza:
26%

Ez van, ilyen a cenzúra.

"Számon tarthatják, mit telefonoztam

s mikor, miért, kinek.

Aktákba irják, miről álmodoztam

s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok

előkotorni azt a kartotékot,

mely jogom sérti meg."

(József Attila - Levegőt! 1935. november 21.)

Ok nélkül nem cenzúráz a Facebook - valamikor (akár régebben is) közzétehettél valamit (akár egy bulvárcikket, akár egy viccesnek tartott mémet) vagy Messengeren, csevegés közben cseveghettél valamiről (ami beszélgetést a Facebook megfigyel), ami mostanság már a szent és sérthetetlen Közösségi irányelvekbe ütközik, mert szerintük sérti a kritikai fajelméletet, fasiszta, náci, szexista, abortusz-/LGBTQQ2IA+-ellenes, klíma-/vírustagadó, stb... Vagy egyszerűen valamelyik jóakaród jelentget.

A Facebooknak nem kell megindokolnia a tiltás okát.

Ellenvetésre, felülvizsgálatra lehetőség (bár van levelezési címük - Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland - de azzal nem sokra mész) kvázi nincs. Ez az Ő terepük, Ők határozzák meg a felhasználási feltételeket.

Ha nem tetszik a diktatórikus rendszerük - amit nem csodálok - lehet keresni alternatív kommunikációs csatornákat - azonnali üzenetküldésre ott van példának okáért a Signal vagy az Element.

2021. nov. 9. 14:11
 3/3 anonim válasza:
Több ismerőssel,köztük velem is ez történt. Nincs semmi összefüggés, van aki sose küldött semmi szart, mégis ma meg lett szivatva. Globálisabb a probléma, így reméljük hamar orvosolva lesz.
2021. nov. 10. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!