Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Windows 10 licenszet kapni...

Windows 10 licenszet kapni online 1500 Ft-ert. Hol van a kutya elasva?

Figyelt kérdés
2021. nov. 5. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
A kertben a fa tövében.
2021. nov. 5. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Újraértékesített, de fel nem használt kulcsok. Egyszer már valaki megvette, így nem közvetlenül a Microsofttól származik, csak közvetetten.

Az eredménye ugyanaz, aktiválás után van egy legális rendszered, és magáncélú használat esetén a senki nem fogja ezt soha ellenőrizni vagy számonkérni.

2021. nov. 5. 14:15
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
36%

A kutya nincs elásva, inkább úgy mondanám a kutya sem igazodik el már rajta.

Egyik fél azt mondja, legális mert az EU engedi tovább értékesíteni a licenceket. És valóban van ilyen jogi precedens.

A másik fél szürke zónának tartja, mert ugye az MS Store és a bolti csomagolt változat is 30-40 ezer, akkor ez hogy pélóba lehet pár ezer?

Sőt a német sünök fel is léptek ellene, az alábbi cikk szerint: [link]

Szóval f*ngom sincs. Teljesen el vagyok veszve a témában én is. :D

2021. nov. 5. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
45%

Elméletben legális, hiszen érvényes licenszel el van látva a géped.

Ugyanakkor tényleges legalitásról akkor beszélünk, ha nem csak licenszed van, de számlád is van róla. Azon licenszek amik legálisak, számlásak, de újraértékesítettek, azok 15.000ft körül mozognak. Elméletben ez még cégek számára is legális, hiszen tudják igazolni a vásárlást.

Az 1500ft-os licensz annyiban más, hogy arról nem kapsz számlát. Előny, hogy nem kell toolkitelgetni, hátrány viszont, hogy nem tudod igazolni magad. Na de akkor miért is mennek ezek a licenszek? Azért, mert a magánszemélyeket nem ellenőrzi senki.

2021. nov. 5. 16:12
 5/7 anonim ***** válasza:
27%

"tényleges legalitásról akkor beszélünk, ha nem csak licenszed van, de számlád is van róla"

Frászt. A legalitásnak sehol nem feltétele a számla.

#3: Igen, a németeknél eleve feltételezik, hogy pénzmodó maffiózó vagy, ha nem akarsz 40 ezret kiadni egy egyébként jogilag legális licencért.

Mondjuk Adolf Hitler hazájában én nem lepődök meg semmin. ;)

2021. nov. 5. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:
2021. nov. 6. 09:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk Adolf Hitler hazájában én nem lepődök meg semmin. ;)

Adolf Hitler hazája Ausztria volt.

2022. febr. 18. 17:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!