Digi által beüzemelt csoda (rossz) router összekötése kábellel másik wifi routerrel hogyan oldható meg?
Digis net+tv+telefon előfizetésünk van. Múltkor végre behúzta az optikai kábelt a Digi a lakásba és ehhez kaptunk egy ZTE F618V2-es routert. Elég kicsi hatótávval és teherbírással rendelkezik a cucc. (csak egy-két példa: konzolomon bármiféle multi játék használhatatlan, a konyhában, ami a lakás túlfele yt videót alig tudsz megnézni, csak botrányos felbontásban, néha egy sima weboldal alig jönne be).
Van itthon egy 2,4 és 5 GHz-es frekvenciasávon is működni tudó, ASUS AC-1200 wifi router. Ezt kötném hozzá egy netkábellel a ZTE-hez, hogy ahová a ZTE nem ér el, vagy nagyon gyenge, ott az ASUS-ra lehessen csatlakozni, illetve játékot, filmnézést lehessen az 5 GHz-s sávon lebonyolítani.
Találtam egy videót ( https://www.youtube.com/watch?v=lsE9OWQdtog) e szerint működne a dolog? Nem kell megnézni a tíz perces videót, a leírásban ott vannak a lépések.
Sajnos ezután találtam mindenféle fórumot és kérdéseket hasonló témában, ahol a ZTE router LAN1 portjának külön alhálózatáról meg Digi felhívásáról és bridge üzemmód kéréséről írnak. Sajnos nem értek az egészhez, szóval csak még jobban összezavartak a fórumokon olvasottak, pedig nagyon megörültem annak a linkelt videónak az érthető volt. Mi lenne a jó megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!