2 router kábeles összekötése?
Sziasztok!
Eltudnátok kérlek magyarázni konyhanyelven, hogy kb. hogyan valósíthatnám meg ezt a dolgot?
Most van egy modemem és egy routerem, viszont szeretnénk még egy routert beüzemelni, hogy máshol is elérhető legyen a wifi.
Innen kb. sikerült felfognom, hogy mit hogyan kell beállítani:
Első/fő router:
IP cím: 192.168.1.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
DHCP szerver tartománya: 192.168.1.50 - 192.168.1.250
Új routerre:
IP cím: 192.168.1.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró (opcionális): 192.168.1.1
DNS szerver (opcionális): 192.168.1.1
DHCP szerver: kikapcsolva
Tehát tulajdonképpen az elsőn nem is kell semmit sem állítanom, ez ok. Míg beállítom a másodikat, addig az elsőt ki kell offolnom? Mármint fogom kihúzom a kábeleket és bedugok mindent az új routerbe, mintha azt akarnám beüzemelni mostantól, majd beállítom rajta, amit be kell és utána kiviszem..visszadugom az elsőt, utána a kettő routert meg összekötöm a lan-helyeken és ennyi?
Igazából nem tudom, hogy mit hova kell dugni, amíg beállítom a másodikat. A mostani routerben ugye van egy kábel, ami összeköti a modemmel+ egy megy a gépbe. Elég zavaros ez nekem és szeretném megérteni. :D
Köszönöm előre is.
köszi sikerült, már csak egy kérdés maradt hát.....
Az első routeremen a security settings: wpa/wpa2 psk, azon belül is: tpik&aes. A másik routeremen viszont nem tudtam ezt beállítani, mert az egy régebbi féle és úgy adta ki a lehetőséget, hogy wpa/wpa2 psk és azon belül: tpik VAGY aes vagy "automatic", hát benyomtam, hogy automatic és annyi. Aztán mikor kint rácsatlakoztam, warningolt, hogy ez elég gyenge védelem....így nem tudom, hogy most mit kéne még változtatnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!