Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 2 router kábeles összekötése?

2 router kábeles összekötése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eltudnátok kérlek magyarázni konyhanyelven, hogy kb. hogyan valósíthatnám meg ezt a dolgot?

Most van egy modemem és egy routerem, viszont szeretnénk még egy routert beüzemelni, hogy máshol is elérhető legyen a wifi.

[link]

Innen kb. sikerült felfognom, hogy mit hogyan kell beállítani:

Első/fő router:

IP cím: 192.168.1.1

Alhálózati maszk: 255.255.255.0

DHCP szerver tartománya: 192.168.1.50 - 192.168.1.250

Új routerre:

IP cím: 192.168.1.2

Alhálózati maszk: 255.255.255.0

Átjáró (opcionális): 192.168.1.1

DNS szerver (opcionális): 192.168.1.1

DHCP szerver: kikapcsolva

Tehát tulajdonképpen az elsőn nem is kell semmit sem állítanom, ez ok. Míg beállítom a másodikat, addig az elsőt ki kell offolnom? Mármint fogom kihúzom a kábeleket és bedugok mindent az új routerbe, mintha azt akarnám beüzemelni mostantól, majd beállítom rajta, amit be kell és utána kiviszem..visszadugom az elsőt, utána a kettő routert meg összekötöm a lan-helyeken és ennyi?

Igazából nem tudom, hogy mit hova kell dugni, amíg beállítom a másodikat. A mostani routerben ugye van egy kábel, ami összeköti a modemmel+ egy megy a gépbe. Elég zavaros ez nekem és szeretném megérteni. :D

Köszönöm előre is.

2021. jún. 20. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Legyen mondjuk az IP címe 192.168.1.3, a többi a második router szerint. Kábellel bármelyik router (akár a modem, akár a második router) LAN portjába kell csatlakozni. Azért előnyösebb a modembe, mert ha a közbülső routerrel megszakad a kapcsolatot, a hátsón se lesz net.
2021. jún. 20. 17:01
 2/7 A kérdező kommentje:

köszi sikerült, már csak egy kérdés maradt hát.....

Az első routeremen a security settings: wpa/wpa2 psk, azon belül is: tpik&aes. A másik routeremen viszont nem tudtam ezt beállítani, mert az egy régebbi féle és úgy adta ki a lehetőséget, hogy wpa/wpa2 psk és azon belül: tpik VAGY aes vagy "automatic", hát benyomtam, hogy automatic és annyi. Aztán mikor kint rácsatlakoztam, warningolt, hogy ez elég gyenge védelem....így nem tudom, hogy most mit kéne még változtatnom?

2021. jún. 20. 19:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőn állítsd át WPA2-re és AES-re. Mind a WPA mind a TPIK gyenge, ne használd.
2021. jún. 20. 19:43
 4/7 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm^^
2021. jún. 20. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Kell neked feltétlenül amúgy NAT a második routerre? Azt érdemes vagy kikapcsolni, vagy másik IP tartományba tenni (pl. 192.168.2.x). Pláne, ha csak Wifi AP-nek kell.
2021. jún. 21. 08:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi az a NAT. Sajnos elég kis mezei felhasználó vagyok, örülök, hogy ezt sikerült összehozni. :D De am másik IP-t azt adtam neki! Viszont pl. mikor beállítottam a másik routert (az új ip-st), akkor először kilőttem a dhcp-t, adtam jelszót a wifinek és utoljára az ip change, mert utána meg nem töltötte be (amikor az ip-átállítással kezdtem), mmint az oldalt, bár gondolom ez normális.
2021. jún. 21. 11:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja meg (mivel még nem tettem meg), ha most átakarom állítani a védelmet, akkor resetelnem kell szerintem az új routert, mert nem fog betölteni az oldal az új ip-n. :/
2021. jún. 21. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!