Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Összekötöttem ket routert...

Összekötöttem ket routert LAN-on keressztül, LAN-on mindket router ad internetet, WiFi-n viszont csak az elsö, miert?

Figyelt kérdés
Az elso routeren atirtam a DHCP taromanyt 1.50-1.250 köze, meg van adva az ip 192.168.1.1-re, a masodikon kikapcsoltam a DHCP-t, adtam neki 192.168.1.2 ip-t, ha csatlakozok akar wifin akar lanon a masodik routerre latom az elso es masodik router admin feluletet is, net is van mind a ketton LAN-on, viszont a masodik router nem ad wifin netet csak magat a jelet. Mit rontotttam el?

#internet #router #wifi #összekötes
2019. aug. 23. 14:24
 1/4 Mr. V. ***** válasza:
51%

Azt, hogy LAN-on kötötted össze.

Az első LAN-ját a második WAN-jába kell kötni és annak is hagyni kell a DHCP-t vagy fix DNS-t kell adni a készülékeknek.

Azért van LAN-on neted, mert a LAN csatlakozó része switch-ként működik.

Tehát

1. router DHCP maradhat úgy, második routernél az elős LAN-ja a WAN-ba, majd DHCP 1.5-1.49-ig.

2019. aug. 23. 14:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Azt, hogy LAN-on kötötted össze.

Az első LAN-ját a második WAN-jába kell kötni és annak is hagyni kell a DHCP-t vagy fix DNS-t kell adni a készülékeknek."

Alapvetően jó lenne a LAN-on való összekötés - elkerülendő a dupla NAT problémáját - a TP-Link leírása is ezt javasolja:

[link]

Kérdező: milyen routerekről van szó?

Ugye a második router LAN oldali IP-címét állítottad át 192.168.1.2-re?

A két router SSID-jének és WPA-kulcsának ajánlatos egyeznie, de legyenek más frekvencián.

2019. aug. 23. 15:07
 3/4 tiger-eyes válasza:

A fentebb emlitett doksiban lathato egy beallitas: "Deafult Gateway".

Keresd ezt meg a masodik router-en es add meg az elso router IP cimet. Ezzel gyakorlatilag megadod a router-nek hogy hol keresse az internet kapcsolatot.

2019. aug. 23. 16:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Az általam említett doksiban a default gateway a DHCP-szerver beállításainál van - ami a második routerben kikapcsolásra kerül, így annak nincs haszna.
2019. aug. 23. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!