Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Neten miért írnak gyakran...

Neten miért írnak gyakran helytelenül?

Figyelt kérdés

Facebookon csomószor látom:

"Újj" például

De csomószor van olyan hogy ékezet nélküli betűk helyett ékezeteset használnak pl "mónd"

Ennyire nem tudnak az emberek helyesen írni, ennyire igénytelenek vagy ennyire nem érdekli őket?

2021. okt. 2. 18:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem tanultak meg,vagy szartak bemenni órára. De ha megnézed az meglátszik ám,hogy hol,melyik közösségben írnak helyesen,és melyikben nem. Nyilván egy társkereső csoportban nem fogsz találni szépirodalmat,míg egy antikvárium adok-veszek csoportban sem fogsz olyat találni,hogy "hejileg" vagy,hogy "Esz mekvan még?"
2021. okt. 4. 21:57
 22/26 anonim válasza:
100%

Egyértelműen látszik, hogy mikor elütés vagy lustaság, és mikor tanulatlanság az oka.

En is sokszor írok úgy, ahogy dobja a telefon. Vagy mert látom, hogy sokan nem törődnek vele az adott oldalon.

2021. okt. 4. 22:03
 23/26 anonim válasza:
100%
Nálam a helyesírás eléggé személy és helyzet függő az interneten. Ha kevésbé ismerek egy embert, akár e-mailen vagy social-media platformon írok neki, akkor igyekszem helyesen írni, hiszen ezzel egyaránt tiszteletemet mutatom ki, és jó színben tüntetem fel magamat. Viszont, ha egy barátnak vagy egy közelebbi ismerősnek írok, akkor sokkal lazábbra veszem a gyeplőt, és rövidítéseket használok, ékezeteket elhagyom, "elgépelek" betűket és úgy írok, mint egy 15 éves tinédzser a barátainak. És kedves kérdező, ilyenkor szimplán csak nem érdekel és figyelmenkívül hagyom.
2021. okt. 12. 22:49
 24/26 anonim ***** válasza:
#16, hát, te szemlátomást nem értetted, mit írtam. Pont ez a tudatos megkülönböztetés a bajom. Én nem tudom magamat helyesírásból kapcsolgatni normális és sötétebb között. Nem is értem, mire lenne jó ez.
2021. okt. 13. 09:43
 25/26 anonim válasza:
100%

Kérdező, a szavazás kapcsán mindhármat bejelölném egyszerre, és a leírásban levőre a válasz: nem érdekli őket. 2018 óta ez az új nagy klassz dolog náluk hogy minél pocsékabbul írnak, annál hiperszupermenőbb az illető. Annyival nem tisztelik meg a másikat, hogy a nevet nagybetűvel kezdjék. Aztán pedig ha meg vannak kérve rá, úgy mint a 9. válaszoló benyögnek egy olyasmit, plusz esetleg még "kussolj már (név/felhasználónév kisbetűvel kezdve)", mintha olyan húdevicces lenne ez a "visszavágás".

A kifogások amiket eddig láttam:

- Autocorrect (nagy divat a körükben arra fogni mindent)

- Ha számítógépen vagy laptopról írnak, "lusták" lenyomni a shift gombot

- Beszólás: "blablabla ez online kommentszekció, mennyé tanárnak, ha annyira érdekel a helyesírás, ez online kommentszekció, itt nem kötelező a helyesírás, sőt a helyesírás csak a strébereknek való"

2021. okt. 19. 08:30
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ez inkább Társadalmi kérdés, mint számtech kategória.
2021. okt. 21. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!