Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Neten miért írnak gyakran...

Neten miért írnak gyakran helytelenül?

Figyelt kérdés

Facebookon csomószor látom:

"Újj" például

De csomószor van olyan hogy ékezet nélküli betűk helyett ékezeteset használnak pl "mónd"

Ennyire nem tudnak az emberek helyesen írni, ennyire igénytelenek vagy ennyire nem érdekli őket?

2021. okt. 2. 18:59
A kérdező szavazást indított:
Nem tudnak helyesen írni
Igénytelenek
Szimplán nem érdekli őket
51 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%
Kár, hogy nem lehet többre is szavazni (elsőt és másodikat jelöltem volna egyszerre).
2021. okt. 2. 19:28
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Igazából mindhárom egyszerre.
2021. okt. 2. 19:34
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Aki akar, az tud is helyesen írni. Nagyjából butaság kérdése.
2021. okt. 2. 19:45
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Sok hibánál a legegyszerűbb ránézni a billentyűzetre. Elgépelés, egymás melletti billentyűknél a rossz leütése, aztán átolvasás nélkül hozzászólás beküldése. Nem feltétlenül tudás vagy igénytelenség, szimplán kapkodás eredménye. Mobilról írva ez még gyakoribb. Könnyebb elgépelni és a kis kijelzőn kevésbé szembeötlő a hiba.

Meg aztán ott van az autocorrect/autocomplete általi elcseszés.

2021. okt. 2. 19:51
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon sokan nem tudnak helyesen írni, ott a helyesírás-ellenőrzés, majd az kijavítja (pl. Word), minek megtanulni. Megint más a kapkodásból született hiba, de az legtöbbször azért látszik, a ly-j hibákat például aligha lehet arra fogni. Aztán ott van az is, hogy gyorsan akarják leírni, ezért telefonon mondjuk nem használnak ékezetet, na erről én leszoktattam magam, szerintem ez is igénytelen... Komolyan azokon a másodperceken múlik minden? Annyira ráálltam már erre, hogy neha mar direkt igy olvasom magamban a mondatokat, még ha meg is értem őket.
2021. okt. 2. 20:07
 6/26 anonim ***** válasza:
89%
Amióta használom a különböző fórumokat - pont emiatt -, jelentősen érzem a helyesírási intuícióm gyengülését. De különbözők vagyunk...
2021. okt. 2. 20:55
 7/26 anonim ***** válasza:
13%
Esaz neked mért fáj ha vki nem ir hejesen igy irok es kesz ha nem teci nemkell nezi
2021. okt. 2. 21:51
 8/26 anonim ***** válasza:
14%
serintem míndenn kí tudd hejessen irnni te nm tucc xd rar
2021. okt. 2. 21:55
 9/26 anonim ***** válasza:
15%
Simán mert neten vagyunk és nem nyelvtanórán. Részemről amíg el lehet olvasni egyértelműen, hogy valaki mit akar írni, addig édes mindegy, sokkal rosszabb mikor megjelennek az önjelölt nyelvtannácik, aztán bármilyen kérdésnél nekiállnak tanárnénit játszani.
2021. okt. 2. 22:38
 10/26 anonim ***** válasza:
73%

Egyértelmű hogy minél többet olvas valaki, annál jobb a helyesírása is. Ebből a tényből aztán le lehet vonni a megfelelő konzekvenciát az értelmi képességükről..

Akik lepontoztak azoknak meg nincs sok érzékük se a humorhoz, se az iróniához. 7-es voltam.

2021. okt. 2. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!