Kár, hogy nem lehet többre is szavazni (elsőt és másodikat jelöltem volna egyszerre).
2021. okt. 2. 19:28
2/26 anonim válasza:
Igazából mindhárom egyszerre.
2021. okt. 2. 19:34
3/26 anonim válasza:
Aki akar, az tud is helyesen írni. Nagyjából butaság kérdése.
2021. okt. 2. 19:45
4/26 anonim válasza:
Sok hibánál a legegyszerűbb ránézni a billentyűzetre. Elgépelés, egymás melletti billentyűknél a rossz leütése, aztán átolvasás nélkül hozzászólás beküldése. Nem feltétlenül tudás vagy igénytelenség, szimplán kapkodás eredménye. Mobilról írva ez még gyakoribb. Könnyebb elgépelni és a kis kijelzőn kevésbé szembeötlő a hiba.
Meg aztán ott van az autocorrect/autocomplete általi elcseszés.
2021. okt. 2. 19:51
5/26 anonim válasza:
Sajnos nagyon sokan nem tudnak helyesen írni, ott a helyesírás-ellenőrzés, majd az kijavítja (pl. Word), minek megtanulni. Megint más a kapkodásból született hiba, de az legtöbbször azért látszik, a ly-j hibákat például aligha lehet arra fogni. Aztán ott van az is, hogy gyorsan akarják leírni, ezért telefonon mondjuk nem használnak ékezetet, na erről én leszoktattam magam, szerintem ez is igénytelen... Komolyan azokon a másodperceken múlik minden? Annyira ráálltam már erre, hogy neha mar direkt igy olvasom magamban a mondatokat, még ha meg is értem őket.
2021. okt. 2. 20:07
6/26 anonim válasza:
Amióta használom a különböző fórumokat - pont emiatt -, jelentősen érzem a helyesírási intuícióm gyengülését. De különbözők vagyunk...
2021. okt. 2. 20:55
7/26 anonim válasza:
Esaz neked mért fáj ha vki nem ir hejesen igy irok es kesz ha nem teci nemkell nezi
2021. okt. 2. 21:51
8/26 anonim válasza:
serintem míndenn kí tudd hejessen irnni te nm tucc xd rar
2021. okt. 2. 21:55
9/26 anonim válasza:
Simán mert neten vagyunk és nem nyelvtanórán. Részemről amíg el lehet olvasni egyértelműen, hogy valaki mit akar írni, addig édes mindegy, sokkal rosszabb mikor megjelennek az önjelölt nyelvtannácik, aztán bármilyen kérdésnél nekiállnak tanárnénit játszani.
2021. okt. 2. 22:38
10/26 anonim válasza:
Egyértelmű hogy minél többet olvas valaki, annál jobb a helyesírása is. Ebből a tényből aztán le lehet vonni a megfelelő konzekvenciát az értelmi képességükről..
Akik lepontoztak azoknak meg nincs sok érzékük se a humorhoz, se az iróniához. 7-es voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!