Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » IPV6 Anélkül, hogy volna...

IPV6 Anélkül, hogy volna IPV6? (Nincs VPN)

Figyelt kérdés

Nos hát, felfigyeltem erre:

[link]

Hogy van IPV6 címem, és ezt az online ip-s dolgok is látják, azért takartam ki, mert mikor legutoljára véletlen az ip címem publikus helyre került, utána valaki meglőtte :D.

2021. szept. 26. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Az fe80: kezdetű ipv6 cím az nem valódi cím. Az csak azt jelzi hogy az oprendszered tudná..
2021. szept. 26. 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Ma már a legtöbb szolgáltató tudja, ha direktben a modemre dugátok az eszközöket, akkor lesz IPv6 címe. Csak az emberek routereket is kötnek a modem éa az eszközök közé, amik nem tudják, így az eszközig már nem jut el.
2021. szept. 26. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Egészen pontosan az fe80 a helyi hálózati IPv6 cím, amit a belső hálózaton használna a kártya. Ugyanúgy, mint a 192......-bármit.

Az, hogy van IPv6 címed, az azért van, mert minden mai eszköz tudja kezelni azt, és azért van ilyen címed akkor is, ha a szolgáltató nem ad IPv6 címet, mert a kártyák abban az esetben, ha nem kapnak, bizonyos algoritmussal kitalálnak maguknak egyet.

2021. szept. 26. 13:05
 4/7 Pelenkásfiú ***** válasza:

A 192.168.-as cím csak helyi hálózaton érhető el. Ezzel senki nem fogja a gépedet kívülről elérni. Ennek megfelelőjét látod IPv6-ban.

Ha az átjáró címét beírod böngészőbe, eléred a routert vele. Csak kell hozzá szögletes zárójel:

http://[ipv6cim]

Ha van a végén % jel és pár karakter, azt hagyd le.

Az online IP lekérdező már egy másik IPv6 címet fog kiírni.

De miért mondod, hogy "anékül hogy volna"? Miért ne lehetne?

2021. szept. 26. 13:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Oh, hogy úgy, azért gondoltam így ugye, mivel, régen, az nem írta ki, szimplán csak az ipv4-et. Köszönöm viszont a segítséget, ha esetleg, lenne további válasz, estefelé tudok rá válaszolni, most megyek. Ment a zöld, mindenkinek.
2021. szept. 26. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Na a biztonsági szakértő még ipv6 címet sem látott életében...

Amúgy meg ugyanazt tudod elérni ipv4 és v6 esetén is, mert a szolgáltatók átlőnek egy 46-os és 64-es tunnelen, átfordítják a címeket.

(shift-del)

2021. szept. 26. 15:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát, ami azt illeti, tényleg nem láttam :D másrészt, tudom, hogy irónia volt a szakértős dolog, bár az érthető is :D Én nem biztonsági szakértő vagyok, én egyéni szakértő vagyok, ami egyéni dolgokra mutat :D

Azért, köszönet az információt, mármint, a második mondatban szereplőt, ment a zöld :)

2021. szept. 26. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!