Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A VPN tényleg nem biztonságos?

A VPN tényleg nem biztonságos?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy a VPN nem ad anonimitást, csak annyit csinál, hogy az internet szolgáltató helyett a VPN szolgáltató gyűjti az adataid, de ugyanúgy naplózza az internetes szokásaid mint mondjuk a UPC, Telekom vagy Digi. Ha ez igaz, akkor mi értelme van egyáltalán?
2021. júl. 28. 20:39
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Amikor egy troll trollozi. Zseniális :)
2021. júl. 29. 10:54
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Itt az egyetlen kisgyerek te vagy. A 4 és 6-os csak leírta, hogy milyen hülyeség alapból a felvetésed, majd mikor megpróbáltad kitrollkodni, kicsit helyre tett, mert simán van 2-szer annyi idős is mint te.

De te még mindig csak vergődsz itt, s játszod a f@$zagyereket mint valami elkaptatott 12 éves...

Amúgy én a 7-es vagyok, és 20 éves. Meg szerintem több számítástechnika versenyen értem el helyezést, mint te. ;)

2021. júl. 29. 10:56
 13/31 anonim ***** válasza:
17%

6-os, 7-es, és a kérdező is trollkodik, ez legyen világos. A "commodore-on is programoztam már kispofám" azért elég erős duma, meg a "több számítástechnika versenyen értem el helyezést" se gyenge. CoD-ozás közben szoktak ilyen nyomni annó a kis 12 évesek :D

Egyébként VPN szolgáltató és VPN szolgáltató között is van különbség. Van "ingyenes" VPN is (pl. SetupVPN), amit böngészőre lehet telepíteni kiegészítő formájában. Az ilyenek persze mindent logolnak, lényegében a felhasználók az adatiakkal fizetnek a szolgáltatásért, amit a szolgáltató nagyobb cégeknek tovább értékesít.

"ugyanúgy naplózza az internetes szokásaid mint mondjuk a UPC, Telekom vagy Digi"

Ez nem minden szolgáltatóra igaz, vannak no-logs VPN-ek is. A gond csak ott van, hogy ezt bármelyik szolgáltató állíthatja magáról, ezt te leellenőrizni nem tudod. Épp ezért olyat érdemes választani, amit egy független tech cég auditált és megfelelőnek talált (pl. NordVPN vagy VyprVP). Persze ez sem jelent biztosat.

Én pl. arra használtam VPN-t, hogy olyan stream szolgáltatókat érjek el, amik Magyarországon nincsenek.

2021. júl. 29. 11:03
 14/31 anonim ***** válasza:
68%

Te se vagy jobb mint a kérdező, csak te legalább tudod, mi az a VPN...

De nem is baj, még pár év s minden normális ember el fog innen menni. Nem éri meg energiát fektetni egy válaszba, ha úgyse hisznek neked. A trollok játszótere lesz ez az oldal.

2021. júl. 29. 11:08
 15/31 A kérdező kommentje:

1, 2, 8, 13 Köszönöm a válaszokat!

6, 7 (ugyanaz a személy kép különböző fiókról). Nincs most egy számítástechnika verseny, amit épp meg kell nyerned? Persze commodoreon :)

2021. júl. 29. 11:12
 16/31 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy vagyok vele, hogy hülye kérdésre hülye választ. Aki értelmes, normális kérdést tesz fel (egyre ritkább) annak természetesen rendesen válaszolok.
2021. júl. 29. 11:13
 17/31 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy az a két 15%-os lepontozó csak nekem gyanús? Az 56%-os tuti a kérdező, mert a neki tetsző válaszokat felpontozta, a többit meg le (mintha YouTube-ról szabadult volna ide...), de ki lehet az a két 15%-os, aki hasonlóan cselekszett?

A friss fiókoknak számít ennyit az értékelésük, s a VPN pl még arra is jó, hogy lehetővé tegye ugyanazon válasz értékelését, ha több fiók van, de ugyanazt a netet használják (vagy akár egy készüléken használódik a több fiók)

2021. júl. 29. 11:15
 18/31 anonim ***** válasza:
71%

Én a 7, 12, 14, 17 vagyok.

Amúgy már 12.-ben se volt semmi se a vírus miatt.

De gondolom a te kis agyadik ez nem ér el, mert mindenki kis pisis a szemedben, aki okosabb nálad. :)

2021. júl. 29. 11:20
 19/31 A kérdező kommentje:
Hmmm... vajon miért van az, hogy a két troll válaszai között mindíg kb. 2-3 perc különbség van, és azonnal fel vannak pontozva? Csak nem ennyi idő, amíg ki-be lép, és amíg felpontozgatja saját magát? Érdekes.
2021. júl. 29. 11:22
 20/31 anonim ***** válasza:
24%

Már a válaszok stílusából is teljes egyértelmű, hogy egy személy írta őket. A 17-es válaszban ráadásul még részletezi is az illető, hogy hogyan csinálja. Ilyen, amikor saját magad buktatod le.

Annyit még azért leírnék, hogy a 3-as is nagy hülyeségeket beszél: A tor NEM atombiztos. A tor egyik hátránya, hogy azt valóban nem tudja az ISP-d (vagy VPN szolgáltatód), hogy milyen tartalmakat böngészel, de azt látja, hogy a tor hálón keresztül teszed. Ezzel gyakorlatilag egy hatalmas célkeresztet rajzolsz a saját homlokodra azzal a felirattal, hogy "Hé, nézzetek ide! Valami rosszban sántikálok!". De ez már egy másik téma.

2021. júl. 29. 13:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!