Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A VPN tényleg nem biztonságos?

A VPN tényleg nem biztonságos?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy a VPN nem ad anonimitást, csak annyit csinál, hogy az internet szolgáltató helyett a VPN szolgáltató gyűjti az adataid, de ugyanúgy naplózza az internetes szokásaid mint mondjuk a UPC, Telekom vagy Digi. Ha ez igaz, akkor mi értelme van egyáltalán?
2021. júl. 28. 20:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Például két belső hálózatot összekötni. Erre találták ki eredetileg.
2021. júl. 28. 20:53
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mondjuk, ha egy olyan országban élsz, ahol blokkolva vannak olyan internetes tartalmak, amiket meg szeretnél tekinteni, akkor a VPN egy nagyon jó barátod lehet.

2021. júl. 28. 20:57
 3/31 anonim ***** válasza:
25%

A VPN egy raxás xar, ha valódi anonimitásra vágysz.

Telepíts egy TOR böngészőt, az atombiztos.

[link]

2021. júl. 28. 21:02
 4/31 anonim ***** válasza:
78%
A VPN alapvetően arra való, hogy egy távoli privát hálózatot úgy érj el, mintha te is azon a hálózaton lennél. Ha nem tizenéves lennél, tudnád, hisz a covid alatt mikor otthonról dolgozol, VPN-en éred el a céges rendszereket.
2021. júl. 28. 21:34
 5/31 A kérdező kommentje:
Nyári szünet van, és fent maradhatsz este 9 után is, ugye? Anya és apa és nem szól. Eltaláltam?
2021. júl. 28. 23:02
 6/31 anonim ***** válasza:
78%
#5: Kispofám, te még zacsiban se voltál, mikor én már programoztam. Commodore gépen kezdtem.
2021. júl. 29. 08:26
 7/31 anonim ***** válasza:
74%

A VPN-nek nem is az anonimitás a lényege, hanem hogy más IP címet ad.

Pl Indavideon sok tartalom nem érhető el Magyarországon kívülről, de VPN-el (magyarországi IP-t választva) már igen.

Amúgy az 5-ös hozzászólásod kajakra úgy néz ki, mintha elfelejtettél volna fiókot váltani, s véletlenül arról kommenteltél, melyikről a kérdést is kiírtad. :D Mert inkább neked szólna. :D

2021. júl. 29. 08:28
 8/31 anonim ***** válasza:
82%

"olvastam, hogy a VPN nem ad anonimitást"

Persze, hiszen nem erre való. "Mellékhatásként" igaz, nehezebb megállapítani a valódi tartózkodási helyed, de ettől ez még nem lesz sem anonim, sem biztonságos.

#4 stílusa pedig elég faragatlan, de tartalmilag helyes. Arra tök jó a VPN, hogy otthonról elérd pl. a munkahelyi erőforrásokat. Vagy pl. a megboldogult Tunngle is egy VPN-szolgáltató volt, aminek segítségével távoli ismerősökketl vagy ismeretlenekkel lehetett olyan multiplayer játékokat játszani, amik közvetlenül LAN-ban működtek.

Nem a te hibád, hogy bedőltél a sok marketing-bullshitnek, hiszen minden második szponzorált Youtube-videó elején elpofázzák, hogy használj VPN-t, mert anélkül mennyire nagy bajban vagy. Nos... hazudnak. Ezt kell mondaniuk, mert a NordVPN pénzeli őket, nekik meg kellenek az előfizetők, akkor is, ha csak a hamis veszélyérzet miatt fizetnek rá elő. A valóság meg az, hogy nem leszel tőle lenyomozhatatlan (jóó, az egyszeri szomszéd gyerek számára igen, de ő egyébként sem tudna lehallgatni), és nem fogja kiszűrni a különböző veszélyforrásokat. Sőt, ha a VPN-szerver megbízhatatlan, akár még ő maga is lehet veszélyforrás. Azért mégis csak egy vadidegen gépről van szó, amiben te vakon megbízva csatlakoztatod hozzá a géped.

2021. júl. 29. 08:54
 9/31 A kérdező kommentje:

6: Jól van kisfiam kapsz egy sütit, nagyon ügyes vagy. Mond meg anyának is, ő is dicsérjen meg.

7: Egy kisgyerek egy anonim oldalon azzal vereti, hogy ő már commodoron programozott, de nekem szólhatna. Zseniális. Azonos korosztály lehettek.

2021. júl. 29. 10:42
 10/31 anonim ***** válasza:
78%
Oké, innentől kéretik nem etetni a trollt. :)
2021. júl. 29. 10:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!