Főleg az idősebb korosztály részére nem mondhatni.
Én már nem is tudom, mikor néztem legutoljára TV adást. Utálom.
(Reklám, politika, hullákat mutogatnak, stb)
Youtube, Netflix, vagy ha azon múlik, swarz-ban megnézek egy-egy filmet, de a TV-mbe be sincs kötve a "sugárzott" adás.
Nem az internet ölte meg, az internet csak egy eszköz ehhez.
Ha belegondolsz mi volt a 90-es évek elején: vetted a tv újságot ( ez az elnevezés elég lol ) és megnézted egy hétre előre mit fognak adni azokon a castornákot amit épp fogni tudtál ( a kábelkorszak előtt ), bejelölted és megnézted. Ha épp volt mit csinálnod akkor a többi baromságot amúgy sem nézted meg. Aztán a 2000-res évek elejére-közepére kialakult nálunk is egy tv előtt döglő réteg, aki mindent megnézett...
A TV-nél a modern "set-top box" korszakban jött el az, hogy esetleg épp mást is tudtál nézni, mint amit aktuálisna sugároztak és innen csak egy kis ugrás, hogy csak azt nézd ami érdekel és akkor amikor te akarod. Hát ez a netflix és a videómegosztókra készült tartalom.
Én nem azt mondom, hogy az internet megölte a televíziózást, hanem úgy fogalmaznék hogy megváltozott a tartalomszolgáltatások strukturális eloszlása és ezzel együtt a bevételek megoszlása is.
Ha csak a youtubeot megnézed, akkor rengeteg olyan csatorna nőtte ki magát az elmúlt pár évben, ami minőségi tartalmat készít és tisztes megélhetést biztosít a készítőinek. Ezt én jónak találom, mert a "kisvállalkozói" szektor bővöl ami jó a gazdaságnak valamint a tartalomszolgáltatás szempontjából is király, mert itt aztán érvényesül a kapitalizmus: az marad életben aki minőségi szolgáltatást nyújt és ha te jól csinálod amit cisnálsz akkor megélsz belőle kényelmesen. Nem kell valamelyik kereskedelmi csatorna huszadrangú managerével bszakodnod hetente hogy legyen műsor vagy tesznek be helyetted rosalindát... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!