Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy nap hány óra internetezés...

Egy nap hány óra internetezés az ideális?

Figyelt kérdés
Ti mennyit szoktatok? Mi az ami már túlzás, mi az ami optimális?

2021. máj. 31. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Optimális időtartam? Sztem semmi baj nincs, ha egy hétig nem nyúlsz a géphez/telefonhoz.
2021. máj. 31. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Ez így megválaszolhatatlan, hogy mennyi az "ideális".

Ha vki egész nap a gép (& net) előtt dolgozik, vagy online talál egy regényt és kiolvassa, azzal szerintem nincs baj, max ha nem ergonomikusan használja a gépét és kifárad a nyaka vagy a szeme.

Te inkább arra gondolhatsz, mi az, ami egyfajta túlhajszolt, egyoldalú időtöltés. Ha nem is tudod, mit keresel a neten, de olyan "muszáj" ottragadni előtte, az pont ez az eset. Vagy az is, ha meg "muszáj" nézned egy cikkről nyíló csomó linket, meg azoknak is a linkjeit, és soha nem elég.

És természetesen ne menjen társas kapcsolatait, ill. egészséges létfenntartásod rovására a szgépezés, tehát legyen, amit inkább ismerősöktől próbálsz megtudni, nem a guglitól, és ne felejts el enni, inni, alunni mindemellett. :-)

2021. máj. 31. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Nincs optimális, mindenkinek más az élethelyzete és az igénye.

Internetezés alatt szennylap, viccoldal, influencerek nézegetésére, játékra gondolsz? Ha ez szórakoztat akkor inkább az a túlzás ha valaki lenéz miatta.

Esetleg munkára, egyetemi tanulmányokra gondolsz? Lehet 8-10 óra is kevés lehet a cél eléréséhez.

2021. máj. 31. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
38%
Nincs időhöz kötve szerintem, természetesen napi max pár óra lenne, de sokmindenttől függ, gondolok itt az életkorra és a szemek állapotára.
2021. máj. 31. 20:24
 5/9 anonim ***** válasza:
15%
Már a 0 (nulla óra) is sok. Sajnos én is többet vagyok rajta.
2021. máj. 31. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
24/24
2021. jún. 1. 07:52
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

Erre már csak azért sem lehet jó választ adni, mert az "internetezés" nem egy egzakt fogalom. Mit tekintünk annak? Ha megnézek Netflixen egy filmet, akkor internetezek? Ha online hallgatom a Retro Rádiót, akkor internetezek?

Egyébként is túl van misztifikálva ez az internettől való rettegés. Persze, tudom, minden korban kell valami, amitől rettegni kell, de amúgy pár alapszabályt betartva semmi rémisztő nincs az "internetezésben". Ha a szemek miatt rettegünk, a folyamatosan, hosszú időn át egy adott távolságra fókuszálás valóban fárasztja a szemet, de a mai LCD monitoroknál ez semmivel nem károsabb, mint mondjuk a könyvből olvasás. Érdekes, utóbbi esetben mégsem háborodik fel senki, ha mondjuk egy 500 oldalas kötelező olvasmányt adnak fel a gimis gyereknek, természetesen a napi egyéb tananyagok mellett. Az egy helyben ülés is csak akkor probléma, ha az nem függ össze iskolával vagy munkával, ha már a szórakozás része, akkor már egyből káros.

Félreértés ne essék, nem vagyok tanulásellenes (sőt!...), és nem állítom azt, hogy ne lenne szükség más jellegű elfoglaltságokra is. De egyáltalán nem ésszerű mindent órára-percre pontosan beszabályozni.

2021. jún. 1. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:
24%
a szakemberek szerint max 2-3 ora normalis monitor elott legyen az tv ,pc vagy mobil en mondjuk napi 3 orat csak netezek.
2021. jún. 11. 11:09
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
20h
2021. jún. 11. 23:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!