Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wishről érdemes egyszerre...

Wishről érdemes egyszerre több terméket rendelni vagy kevesebbet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnék majd egyszer rendelni a wish oldalról pár dolgot, mert csak ott találtam meg azokat amiket máshol nem és sok klassz kacatokat is találtam ott.

Régen viszont rendeltünk onnan több termékben de 1-2 darab valahogy elveszett a csomagok közt és nem volt a rendelésünkben de még szerencse, hogy csak pár száz forint volt így nem nagy veszteség de ha mondjuk rendelek 4 db pár száz forintos terméket mellé egy pér ezer forintosat még akkor mennyire garancia, hogy minden terméket kiszállítanak egy csomagban? Meg gondoltam pár drágább terméket külön veszem meg így biztos azért a szállítás?

Csak mert vagy 37 terméket mentettem el, hogy megveszem egyszer de nyilván nem mindet egyszerre hanem kis részletekben, a drágábbakat meg egyesével.

Amúgy a wishről milyen kártyával lehet fizetni? Ilyen opt junior-os kártyával lehet onnan fizetni és rendesen annyit vont le amit fizettem és többet nem?

Meg amúgy magyar pénzben fogja levonni a kártyáról? Csak mert igaz az oldalon magyar árak vannak de az oldal maga külföldi.

Tényleg van pár dolog onnan amit szívesen megrendelnék így előtte tudakozódok kicsit ha nem gond.

Mellesleg mennyi idő általában mire kijön a csomag? 2-3 hét?

És ruhákat hogy érdemes csak mert ugye itt nem tudom mennyire pontos a mérés tábla és vagy nagy lesz a ruha vagy kicsi így félek ruhákat is rendelni (kardigán, melegítőnacik..)?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. jún. 4. 00:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A wisht úgy képzeld el, mint mondjuk itthon az emagot. Hiába veszel egyszerre 37 cuccot, ha az 37 különböző eladó terméke, akkor 37 csomagban fog érkezni.

Vásárolni olyan kártyával tudsz, ami netes vásárlásra alkalmas.

2021. jún. 4. 00:41
 2/10 A kérdező kommentje:

1.akkor az otp junioros alkalmas? csak mert azzal nem próbáltam még rendelni.

amúgy rendeltem már innen de régen és akkor is más segítségével.

2021. jún. 4. 00:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem az alkalmazás a lényeg (mivel eu-n kívüli vásárlás, ezért nem vonatkozik rá az új megerősítés), hanem maga a kártya, hogy alkalmas-e online vásárlásra.

De vedd figyelembe azt is, hogy a vámszabályok változnak júli 1-től, a posta.hu-n tudsz erről olvasni. A lényeg, hogy ami utána ér ide, arra áfát és kezelési költséget kell majd fizetned, párszáz forintos tétel esetén is.

2021. jún. 4. 01:06
 4/10 A kérdező kommentje:
3.és azt hol kell fizetni?
2021. jún. 4. 01:19
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Wish-ről egyetlen terméket sem érdemes rendelni, inkább eBay vagy Aliexpress.

A wish egy hulladék

2021. jún. 4. 04:49
 6/10 A kérdező kommentje:
5.ez egy vélemény én rendeltem már és érdekes 2 dolog kivéteével mind megjött és elégedett voltam velük :)
2021. jún. 4. 04:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én masszív online rendelő vagyok, sok oldalról (Ebay, Aliexpress, Amazon, Sendo, TheGioiDiDong, stb.), így adhatok pár tippet.

1. Termékek mennyisége vs. csomagszám

Ahogyan fentebb írták. Ezek nem általános webshopok, ahol az oldalon lévő összes termék egyazon kezelő alatt lenne. Ahány termék, annyi csomag.

Természetesen ha több termék ugyanahhoz az eladóhoz tartozik, akkor írhatsz neki, hogy egyben küldje el.

2. Alkalmas kártya

Ezt tényleg csak te tudhatod. Az OTP Junior önmagában csak a számlacsomag, a hozzá tartozó kártya viszont többféle lehet. És ez az ami számít.

Át kell nézned a banki papírjaidat, valahol biztosan szerepel, hogy online fizetésre alkalmas-e.

Illetőleg azt megteheted, hogy a listádból a legolcsóbb dolgot megpróbálod megrendelni vele. Akár alkalmas a kártya, akár nem, ki fog derülni. Ha pedig alkalmas, máris megrendeltél valamit amit szerettél volna.

3. Szállítási idő

A 2-3 héttel nagyon, de nagyon alá lőttél.

A legtöbb terméknél a szállítási idő (ingyenes szállítással, ha gyorsabban akarod akkor fizethetsz 20-30$-t) 60-90 nap. Tehát 2-3 hónap, és nem hét.

4. Deviza

A te kártyádról értelemszerűen forintban vonódik le. Attól függ, hogy/honnan rendelsz. A Wish-nél az átváltás fixált, tehát az online jelzett forint összeget fogja levonni.

Viszont más oldalaknál, például Aliexpress-nél, a forint ár csak tájékoztató jellegű, az adatbázisban USD-ben kezeli, és a háttérben a bankod váltja át az összeget és azt terheli be HUF-ban.

5. Ruhaméretek

Ruhát csak ott szabad, ahol van centimétert is mutató mérettáblázat. Minden más esetben lutri (az amerikai "S", az európai "S" és a keleti "S" 3 különböző méret).

2021. jún. 4. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
+1 arra, hogy a wisht hanyagold. Több ezer rendelésen vagyok túl, a legdrágábbak 200 000 Ft feletti tételek voltak, volt pár vámolós csomagom is, de összehasonlításban a wish fényévekkel le van maradva az ali és más oldalak mögött. Arányaiban több rajta a csaló eladó, akiktől sose látod viszont a pénzedet. Ez pedig nem vélemény, hanem tény. a kínai rendelős csoportok 80%-ban wishes panaszokkal vannak tele, miközben az aliexpressnek sokkal nagyobb az éves forgalma.
2021. jún. 4. 09:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is az Alira szavazok. Évek óta rendelek, ebay, wish, ali. A wish a legnagyobb kamus, szállítási díjakkal csalós, az alival vagyok a legjobban megelégedve.
2021. jún. 4. 12:28
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! :)
2021. jún. 4. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!