Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez meg milyen kémprogram,...

Ez meg milyen kémprogram, hogy tudta a saját email címem megadni feladóként?

Figyelt kérdés

[link]

Itt található, én is ilyen e-mailt kaptam. Persze eszemben sincs fizetni semmit ,meg tudom, hogy átverés az összes ilyen, viszont az érdekelne, hogyan lehetséges, hogy a feladónál a saját email címemet írja? Ilyet akkor szoktam látni, amikor átküldök magamnak egy mappát, hogy aztán mobilról is megnyithassam.

2021. máj. 4. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez nem kell semmilyen kémprogram.

Linux alól is küldhetsz akármilyen feladó névvel üzenetet:

echo "Ez a levél tartalma" | mail -s "Ez a Tárgymező" valakinek@gmail.com -aFrom:akarki@valahol.com

Ehhez a részhez -aFrom:akarki@valahol.com tetszőleges címet beírhatsz

Nyilván megfelelő levelézsi beállítás kell a rendszeren.

2021. máj. 4. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, nem vagyok egy nagy számítástechnikai zseni, de akkor ezek szerint nem törték fel az emailem, csak valami vicceskedvű szórakozik? Azért volt gyanús, mert ilyet még nem láttam, hogy a saját címem lenne megadva feladóként, persze a kérdésemben kiírt eseten kívül.
2021. máj. 4. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az email "szabványa" megengedi a fejléc bizonyos részeinek szabadon beállítását. Az ilyen esetekre találták ki pl a digitálisan aláírt leveleket. Bizonyos mail szerverek automatikusan kiszűrik az ilyen leveleket hamis leveleket.

Egyébként ha megnézed a levél fejlécét látni fogod, hogy Lengyelországből küldték ( én onnan kaptam ).

2021. máj. 4. 15:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Én nem találom benne a lengyelekre utaló fejlécet, viszont az biztos, hogy ez nem a "nigériai levelek" és társai, ezt magyar, vagy magyarul nagyon jól tudó küldhette. Felvettem a kapcsolatot a Freemail-el, bár még nem válaszoltak.
2021. máj. 4. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A fejlécet nem fogod látni szerintem az netes kliensen, pl ha van saját kilens programod - pl outlook - ott tudod megnézni az email fejlécét.

Itt egy részlet, ami elárulja pl, hogy gmailről jött a levél:

Received: from mail-wr1-f41.google.com (209.85.221.41) by

..CENSORED... with Microsoft SMTP

Server (version=TLS1_2, cipher=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384) id

15.20.4087.27 via Frontend Transport; Tue, 4 May 2021 13:12:23 +0000

Received: by mail-wr1-f41.google.com with SMTP id l2so9360093wrm.9

2021. máj. 4. 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma délután én is a saját e-mail címemről kaptam ugyanarra az e-mail címre ilyen üzenetet.
2021. máj. 4. 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Valahol kikerült egy rakat mail cím, aztán körbeküldték mindenkinek.
2021. máj. 4. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!