Ez meg milyen kémprogram, hogy tudta a saját email címem megadni feladóként?
Itt található, én is ilyen e-mailt kaptam. Persze eszemben sincs fizetni semmit ,meg tudom, hogy átverés az összes ilyen, viszont az érdekelne, hogyan lehetséges, hogy a feladónál a saját email címemet írja? Ilyet akkor szoktam látni, amikor átküldök magamnak egy mappát, hogy aztán mobilról is megnyithassam.
Ehhez nem kell semmilyen kémprogram.
Linux alól is küldhetsz akármilyen feladó névvel üzenetet:
echo "Ez a levél tartalma" | mail -s "Ez a Tárgymező" valakinek@gmail.com -aFrom:akarki@valahol.com
Ehhez a részhez -aFrom:akarki@valahol.com tetszőleges címet beírhatsz
Nyilván megfelelő levelézsi beállítás kell a rendszeren.
Az email "szabványa" megengedi a fejléc bizonyos részeinek szabadon beállítását. Az ilyen esetekre találták ki pl a digitálisan aláírt leveleket. Bizonyos mail szerverek automatikusan kiszűrik az ilyen leveleket hamis leveleket.
Egyébként ha megnézed a levél fejlécét látni fogod, hogy Lengyelországből küldték ( én onnan kaptam ).
A fejlécet nem fogod látni szerintem az netes kliensen, pl ha van saját kilens programod - pl outlook - ott tudod megnézni az email fejlécét.
Itt egy részlet, ami elárulja pl, hogy gmailről jött a levél:
Received: from mail-wr1-f41.google.com (209.85.221.41) by
..CENSORED... with Microsoft SMTP
Server (version=TLS1_2, cipher=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384) id
15.20.4087.27 via Frontend Transport; Tue, 4 May 2021 13:12:23 +0000
Received: by mail-wr1-f41.google.com with SMTP id l2so9360093wrm.9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!