Ha valakinek feltörik a facebookját azt irigységből teszik, mert irigyek az illetőre és a sok ismerőstől megakarják fosztani, igaz?
Gondolom, aki "esetleg" feltörte a facebookját akár lehet az a célja, hogy a régi facebookját elveszítse, ahol sok emberrel volt lehetősége jóban lenni és az újon a sok ismeretlent elveszítse.
Én nem tudom tényleg, de az "irigység" is tud rosszakarókat csinálni.
És mi az, hogy az áldozat felelőtlensége??? Az ilyen esetek ellen nem sokat lehet tenni.
Szerintem ennek semmi köze egymáshoz. Az én facebookomba Kínából lépett be valaki, nem mondanám hogy olyan sok ismerősöm vagy követőm lenne. Előbb a freemailembe, majd a facebookba jutottak be. Szerintem a kínaiakat pont nem az érdekelte, hogy én ki vagy mi vagyok.
Rengeteg dolgot tehetsz, hogy ezt kikerüld. Ne használj elavult email fiókot, hozz létre kétlépcsős hitelesítést stb.
Nem, azért mert az illető hülye, minden fost letorrentezik aztán nyilván jön vele egy trójai is előbb-utóbb.
Azt meg pont mindenki telbesz.rja ki a havorod. ilyenre ember időt nem pazarol, egy bot intézi a dolgokat.
Tehát akkor ez az egész csak pont egy véletlen egybeesés, ahogy ki jött a dolog és nem a rossz indulat, a másnak való rossz akarás motiválja a feltörőt, csak véletlenül így jött ki.
Ezek csak mennek és a könnyen sebezhető fiókokra egyszerűen csak ráharapnak.
Amelyik profilba csak lehet, megpróbálnak bejutnak, sok esetben csupán azért, hogy ellopják és felhasználják valamilyen célra (pl. spamelés). Olykor csak információkat gyűjtenek, email címek, telefonszámok, bankkártya adatok... de az sem ritka, hogy az ellopott profilhoz kötött alkalmazásokkal kezdenek valamit.
Az ilyen behatolások nem célirányosak, a hackerek általában csak használható adatokat keresnek, nem személyeket támadnak. Kivéve persze, ha kifejezetten jelentős személyről van szó (híresség, politikus, stb.).
Utolsó régen így volt, hogy sokan gondolkodás nélkül visszaigazoltak bárkit, de most már sajnos ez nem így megy már.
Most már csak tényleg azt igazolnak vissza, akit tényleg ismernek valahonnan, vagy pedig tök jól néz ki az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!