Aki törölte a facebookjat hogyan kommunikál másokkal?
Mármint arra gondolok, hogy már ugye a messenger is fbhez van kötve 2019 decembere óta.
Szeretném törölni, de pl messengeren van egy munkahelyi csoport meg pár ember akikkel mégis egyszerűbb ott beszélni.
Azért létezik még pár tucat egyéb kommunikációs csatorna, amik közül van, amelyik elterjedtebb is, mint a Facebook.
Munkahelyi kommunikációra sosem használtam a Facebookot, és nem is tudtak volna rávenni, egyik alapelvem a munka és a magánélet szétválasztása. A Facebook profilom a magánszférám része. Ez nem azt jelenti, hogy élből elutasítanám a munkatársak jelölését, de a munkahelyi ügyeket nem vagyok hajlandó ott intézni, és nem is garantálom, hogy szűkös határidőn belül megnézem a Fb üzeneteimet.
Ha munkáról van szó, arra ott a munkahelyi e-mail. Reggel bemegyek, első dolgom, hogy a postafiókomat megnézem. A gépemen első dolog, amit elindítok, az a Thunderbird, így ha valaki e-mailt küld, egyből látom. (Rendszerinformatikus vagyok, szóval a nap nagy részében a gépem előtt vagyok.) Ha pedig nagyon sürgős, akkor telefonon el lehet érni. (Vagy munkaidőben személyesen.)
Az e-mail egyébként is egy életképes alternatíva. (Bár inkább a többit kéne alternatívának hívni, hiszen azok jelentek meg később.) Nincs egy adott vállalat kezében az egész technológia, így akár saját szerveren is futhat, ha egyik multira sem akarjuk rábízni az adatainkat. Szabványos, ezáltal szintén független minden nagyvállalati törekvéstől, és minden rendszeren elérhető. Ha egy szolgáltatás meg is szűnik, van helyette más, aki e-mail elérést biztosíthat.
Telefon, SMS. Lehet, hogy "oldschool", meg nincs ingyen, de a mobiltelefonok világában ez a legbiztosabb, ha valakit azonnal el akarok érni.
Skype, Hangouts, Mett, meg a többi webtelefon-szolgáltatás. Ingyenes, és lehet szövegesen, meg hang-alapon is kommunikálni.
... de vannak, akikkel IRC-n szoktuk a megbeszéléseket tartani.
zeken kívül van még jónéhány eszköz és technika, ezek csak a legelterjedtebbek voltak. Egyre ritkábban használok Facebookot, de nem érzem úgy, hogy ne tudnék másokkal kommunikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!