Feltörték egy ismerősöm facebookját. Mit kéne tennie?
Ez egy kicsit bonyolultabb téma, ezer módon ki lehet játszani egy embert és nagyon nehéz kizárni a fiókból ha ennyire ügyes a hacker.
Ha tudjátok hogy ki az, fel kell jelenteni. Ha nem tudjátok vagy csak nem akartok rendőrségre menni akkor pedig végleg ki kell zárni a fiókból.
Ha dobsz egy privátot akkor segítek szívesen, elég jártas vagyok a témában! Egy tálca sörért azt is meg tudom mondani hogy ki szórakozik vele és honnan! (VPN mellett is ;) )
Az a baj hogy amit a második válaszoló írt, csak addig hatásos ameddig nem egy hozzáértő ember próbálja feltörni a fiókot.
Múlt hónapban kiváncsiságból kipróbáltam hogy mennyire hatásosak ezek és kb 20 perccel volt hosszabb az adott FB fiók feltörése mint ezek nélkül. (Természetesen a teszthez készítettek nekem egy külön fiókot fiktív adatokkal, email címet, nem valós profilt törtem fel!!)
Pl a kétfaktoros hitelesítésr egy egyszerű fordított proxyval ki lehetett játszani.
Én még mindig azt mondom hogy tűzt tűzzel. Egy mégügyesebb hacker megszerez minden szükséges adatot róla a feljelentéshez! Azok nélkül az ismeretlen személy ellen indult eljárás 99% hogy eredménytelen lesz!
Az esetek 99%-ában ilyenkor nem feltörik a fiókot, hanem megszerzik a jelszót, mert:
1. jelszo123 szintű jelszót használ az illető
2. Ugyanazt a jelszót használja az email címén is és így könnyedén belépnek mindkettőre
3. Ha jelszót változtatnak, ugyanarról a keyloggeres gépről teszik
4. Emberi hülyeség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!