Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Feltörték egy ismerősöm...

Feltörték egy ismerősöm facebookját. Mit kéne tennie?

Figyelt kérdés
Mai nappal számtalanszor feltörték. Jelszó változtatás nem segített rajta, és valahogy kiderítették hogy minden alkalommal máshonnan. Gondolom ezt IP címen keresztül valahogy kijátszotta őket. Mit kéne tennie?

2020. szept. 28. 00:24
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

Ez egy kicsit bonyolultabb téma, ezer módon ki lehet játszani egy embert és nagyon nehéz kizárni a fiókból ha ennyire ügyes a hacker.

Ha tudjátok hogy ki az, fel kell jelenteni. Ha nem tudjátok vagy csak nem akartok rendőrségre menni akkor pedig végleg ki kell zárni a fiókból.

Ha dobsz egy privátot akkor segítek szívesen, elég jártas vagyok a témában! Egy tálca sörért azt is meg tudom mondani hogy ki szórakozik vele és honnan! (VPN mellett is ;) )

2020. szept. 28. 00:46
 2/6 Argloss ***** válasza:
100%
Biztonságos eszközről (nem vírusos, 500 kémprogramos számítógépről) jelszót kell változtatni az email címén meg a facebookon is, illetve kiléptetni mindenkit a korábbi munkamenetekből. Email címre és facebookra is bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést, lehetőleg a hitelesítő alkalmazásos fajtát. Onnantól kezdve nem igen fog belépkedni senki sem a fiókjába.
2020. szept. 28. 01:23
 3/6 anonim ***** válasza:
14%

Az a baj hogy amit a második válaszoló írt, csak addig hatásos ameddig nem egy hozzáértő ember próbálja feltörni a fiókot.

Múlt hónapban kiváncsiságból kipróbáltam hogy mennyire hatásosak ezek és kb 20 perccel volt hosszabb az adott FB fiók feltörése mint ezek nélkül. (Természetesen a teszthez készítettek nekem egy külön fiókot fiktív adatokkal, email címet, nem valós profilt törtem fel!!)

Pl a kétfaktoros hitelesítésr egy egyszerű fordított proxyval ki lehetett játszani.

Én még mindig azt mondom hogy tűzt tűzzel. Egy mégügyesebb hacker megszerez minden szükséges adatot róla a feljelentéshez! Azok nélkül az ismeretlen személy ellen indult eljárás 99% hogy eredménytelen lesz!

2020. szept. 28. 01:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az esetek 99%-ában ilyenkor nem feltörik a fiókot, hanem megszerzik a jelszót, mert:

1. jelszo123 szintű jelszót használ az illető

2. Ugyanazt a jelszót használja az email címén is és így könnyedén belépnek mindkettőre

3. Ha jelszót változtatnak, ugyanarról a keyloggeres gépről teszik

4. Emberi hülyeség

2020. szept. 28. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 fogadjunk te a saját hülyeségeidet is elhiszed, annyira beleéled magad :D
2020. szept. 28. 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:
5-ös: A kommented után hangosan felnevettem. zseniális a tag.:D
2020. szept. 28. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!