Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Online rendelesnel az afat...

Online rendelesnel az afat hova kell befizetni?

Figyelt kérdés
Magyarorszagrol Szlovakiaba rendeltem egy arut. Az aru ara es a szallitasi dij osszegevel kijott a vegosszeg. A vegosszeg melle zarojelben odairtak hogy 6000 ft afa. Akkor azt most kulon kell valahova befizetnem? Vagy ez most hogy van?
2021. ápr. 21. 12:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Elore utalas lesz, ezt az afat ezt nekik kell elkuldeni a vegosszeg melle meg +ban?
2021. ápr. 21. 12:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Marmint nekem kell elkuldeni oda ahonnan rendeltem? Vagy egy magyarorszagi adohivatalt keressek es oda kell kifizetnem?
2021. ápr. 21. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Az áfát normál esetben tartalmazza a számla és a kiállító bevallja, kivéve, ha közösségen belüli értékesítés történik, de akkor meg nem írta volna oda az áfát gondolom..

Szóval, ha átjössz ide és veszel valamit kp-re simán akkor az áfát megfizeted, ha viszont cégként jössz és van EU adószámod és a közösségen belüli értékesítés feltételei teljesülnek, akkor nem lesz áfa tartalma, de bevallani be kell..

2021. ápr. 21. 13:08
 4/9 lali51 ***** válasza:
Az áfa benne van az árban.Nem kell fizetned pluszban.
2021. ápr. 21. 13:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Továbbá azt hiszem kötelező bruttó , azaz áfát tartalmazó árakat feltüntetni ilyen helyeken, a zárójel szerintem azért van, ha cégkén veszed, akkor látod, hogy itthon mennyi áfát kaphatsz vissza..
2021. ápr. 21. 13:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Tehat mivel unios orszag mindketto, ugye ilyenkor nincs vam. Es ez azt jelenti hogy afa sincs?
2021. ápr. 21. 13:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Marmint nekem nem kell pluszba fizetnem?
2021. ápr. 21. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Áfa benne van a számla végösszegében, ha nem adtál meg EU adószámot vásárláskor, ezért és mivel nincs vám, ezért nem kell pluszban fizetni.

Magánszemélyként tehát ott fizeted meg az áfát a számla kifizetésekor, ahol veszed és neked semmi adminisztrációd nincs.

2021. ápr. 21. 14:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszi
2021. ápr. 21. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!