Származhat nekem bajom abból ha paypalra kapom a pénzt egy eladás után?
Figyelt kérdés
Elszeretnék adni valamit ami 300.000 Ft-ba kerül. Paypal-on szeretne a vevő fizetni. Ezek után nekem kell-e adózni vagy bármi más bajom lehet ebből mint ha normál számlára utalja a pénzt?2021. márc. 27. 22:21
1/3 anonim válasza:
Alapvetően nem lehet baj belőle, de ekkora értéknél nagyon ajánlott a "Paying for an item or service", nem pedig a "Sending to a Friend" opcióval élni, így tud vállalni a PayPal felelőséget, visszafizetést, ha sikeres kivizsgálás után arra jutnak, hogy itt valami nem oké.
2/3 anonim válasza:
Nem kell adózni, amíg benne vagy egy éves keretben. 300.000 nem pénz, a kutyát nem érdekli. A 3.000.000 sem. 30.000.000 már fel fogja kelteni a NAV figyelmét.
3/3 anonim válasza:
1 millió forint fölötti mozgás egyszerre a számlán kelti fel csak a nav figyelmét.
amugy magánszemélyként évi 600ezer forint lehet adómentesen a tied
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!