A szolgáltatók 1 évig őrzik meg az IP címeket és annak látogatásait?
Erről a 2003. évi C. törvény ( [link] ) 159/A. §-a értekezik - a tárolási időkről a (3)-as bekezdés ír:
"(3) Az elektronikus hírközlési szolgáltató az (1) bekezdésben foglalt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése érdekében az (1) bekezdés a)-c) pontja szerinti adatokat az előfizetői szerződés megszűnését követő, a d)-k) pontjaiban meghatározott adatokat azok keletkezését követő egy évig, a (2) bekezdés szerinti adatokat azok keletkezését követő fél évig köteles megőrizni."
az a)-c) pontok a távközlési szolgáltatók (Internet, TV, (mobil/VOIP)telefon) előfizetőinek adataira vonatkoznak - ezeket az előfizetői szerződés megszűnését követő egy évig tárolniuk kell - az i)-j) pontok taglalják az IP-címek fél éves megörzésének kötelezettségét.
Nem teljesen értem, akkor fél évig tárolják?
Gyenge vagyok szövegértésből.
Bocs elírtam, szóval mivel a "d)-k) pontjaiban meghatározott adatokat" - amibe beletartoznak az i) és j) pontok is - "azok keletkezését követő egy évig" "köteles megőrizni" az "elektronikus hírközlési szolgáltató".
A fél év a "a sikertelen hívások során előállított vagy kezelt (1) bekezdés szerinti adatokra vonatkozik".
Tehát igen, egy év.
"De az 1 év csak arra vonatkozik, ha felmondták a szerződést nem?"
Nem. A "meghatározott adatok" "keletkezését követő egy évig" kell tárolni.
A "felmondták a szerződést" az a)-c) pontokra vonatkozik (előfizetői adatok: név, cím, egyéb személyes adat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!