Lenyomozhatnak ha megadtam az ip címem egy weboldalnak?
Szia!
Az oldalak, amelyeket böngészel, alapból tudják az IP címedet, fölösleges volt külön leírni! :D
whatismyip.com
Itt kiírja, hogy milyen IP címről mentél fel az oldalra, tehát látja az ip címedet.
ennyit a helymeghatározásról...
másik megyében vagyok 130 km-re... nem Szexárdon!
(1993-ban ott tanultam vezetni, lehet az maradt meg a cache-ben? :DDDD)
City Szekszárd
Region Tolna megye (TO)
Postal code 7100
Country Hungary (HU)
Szóval kérdező tökmindegy, hogy te adtad meg, vagy a weboldal automatikusan meghatározta, nem nagyon lehet bajod.
Akkor lehet ha valamit csináltál a nete ami miatt a rendőség keres. Na ők már le tudják nyomozni - vagyis le tudják kérni a szolgáltatódtól, hogy abban az X isőben ki melyik IP-t kapta.
Egyrészt: az ip-címedet alapból tudja minden oldal. Másrészt: pontos címet nem tudnak ezalapján meghatározni, csak országot meg nagyjból települést, de mint ahogy #8 is írta, nem mindig találják el.
Csak a szolgáltató (pl. UPC) tudja az ip-címedet a lakcímedhez kötni, tehát ha valami illegálisat követsz el akkor a rendőrség kötelezheti az UPC-t hogy adja ki. De egy random oldal egy ip-címből semmit se tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!