Hogy lehetnék lenyomozhatatlan?
Tudom furcsán hangozhat, de szeretnék egy ember instagram posztjához hosszá szólni, de ha lehet inkább maradnék anonym. Hogy tudnám elkerülni, hogy megtaláljon (IP cím, email, bármi) miután oda kommenteltem?
Bocsánat a fura kérdésért, de sajnos egyáltalán nem értek hozzá (nő vagyok😀)
Egy közlekedési témájú cikkben olvastam egy picit pimasz megnyilvánulást: "Hogyan kerüljük el a gyorshajtási csekket? Tartsuk be a sebességhatárokat."
Valóban egy ilyen "nagyot mondtál, öblíthetsz" kategória, de ennek analógiájára valóban akkor nem ázunk meg biztosan, hogyha nem megyünk ki az esőre.
Tehát ha offline életet élsz, vagy csak szolíd megfigyelő vagy a közösségi portálokon, azaz nem posztolsz, nem kommentelsz stb, ez a legtutibb módja. Annál is inkább, mert a puszta nézelődés miatt nem igazán figyelnek senkit.
Amúgy sem szokás, ártalmatlan témájú interaktivitás esetén sem.
Ellenben ha valami törvénysértőt művelsz a neten, ahhoz már nagyon jónak kell lenned, hogy az erre szakosodott hatóság se találjon meg.
Amit tehetsz még, bár nem túl biztonságos, hogy TOR böngészőt (vagy leagalább VPN-t) használsz. Azzal nyomtalan maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!