Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Elég sürgős a helyzet! Nagy...

Elég sürgős a helyzet! Nagy bajban vagyok?

Figyelt kérdés
Igazából röviden annyi, hogy van egy nagyon szigorú tanárom gimibe, és ugye most online oktatás van. A dolgozatokat Blank Quizen irjuk, ahol ugye úgy kell regisztrálni magunkat a dogához,hogy beirjuk a weblapba az emailünket, amit át dob neki. Nos, hogyha valaki le adja, elküld a webet ugye készen kidolgozva, rámegy a küldés gombra akkor ki irja hogy mi volt a helyes válasz és jól csináltam e. Én elsőre egy kamu fiokrol , tök random emaillel jelentkeztem be,ami szinte nem is létezik. És ugye ki adta nekem a megoldásokat , majd én rendes emailomrol le írtam az oldalra megoldottan. Nem csináltam tökéletesnek direkt. Másnap a tanár órán mondta hogy nem tudja ki ez, de megfogja tudni, és ha fizetni is kellesz érte,akkor is megtudja. Egyébként igaz, tényleg fizetne. Emlegette a fiát hogy Pesten valami infó szakot végzett , de utána néztem radiologiaval foglalkozik, legalábbis az egyik. Mondta a tanár, hogyha neki Ip címig kell mennie akkor elfog menni, de igazgatóit irat be nekünk. Vpn nem volt nekem bekapcsolva géprol, ahol a kamu fiokossal néztem meg a válaszokat. Telefonrol csináltam rendesen, saját fiokrol. Hacker barátaim mondjak h esélytelen lenyomozniuk, én is utána néztem az ipmnek és mas várost ír ki, de nem vpnest. Mondta a tanár , hogy még be lehet neki vallani, akkor kettőnk között elintézzük, de ha nem mondjuk el neki kivolt külsős emberhez fordul. Nem tudom, megérné elmondani? Bocsi ha hosszu lett , sürgős.

2021. márc. 3. 19:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem léptem be, csak ugye a kérdések felett volt egy mező, ahová kellett írni egy email címet.

Egyébként nem látok rá túl sok esélyt hogy nem rohogik arcon, szerintem ilyennel nem foglalkozik majd a yard.

2021. márc. 3. 19:57
 12/16 anonim ***** válasza:

"Hacker barátaim mondjak"

Gondolom ilyen kis 16 éves csicskák, akik leszednek valami csalást netről CSGO vagy fosnájthoz, és már egyből "hekkerek" :DDD

2021. márc. 3. 21:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Kalin szoktuk tolni :D nem nagy hackek egyébként,de nem ezt kérdeztem xd
2021. márc. 3. 21:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Te ip címed csak rendőrségi ügybe adja meg a szolgáltató. Nos 1 dolgozat elcsalása amúgy sem az.
2021. márc. 3. 22:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Szép is, amikor az IP-huszár tanár és az IP-huszár diák egymásra talál. :D

Amúgy meg ne is haragudjál, de mind az írásod, mind a tájékozatlanságod arra enged következtetni, hogy neked nagyon is szükséged lenne a tanulásra! Nem vagyok egy nyelvtannáci, de láthatóan komoly gondjaid vannak a magyar nyelvvel. A vesszőket teljesen véletlenszerűen használod, a ragozással gondjaid vannak, a fogalmazásod pocsék... biztos vagy benne, hogy attól jobb lesz neked, ha az energiádat csalásra fordítod? Lehet, hogy most így sikerül egy jobb jegyet szerezned, de majd amikor kikerülsz az iskolapadból, senkit nem fog érdekelni, hogy XY tanárnál melyik dolgozatod hányas lett. Az fogja őket érdekelni, hogy mire vagy képes. Jöhetsz majd sírdogálni 10 év múlva, hogy mennyire rossz a felnőtt élet, meg hogy minimálbérért betegre dolgozod magad, de tudod, most dől el az, hogy neked milyen jövőd lesz. Nyilván vannak tőled független tényezők is, de a tapasztalat azt mutatja, hogy azoknak lesz kevesebb problémájuk felnőttként, akik hajlandóak a tanulásra áldozni, és nem mindenhol csak a kibúvókat keresik.

Ráadásul elemi ismereteid sincsenek a jogrendszerünkről. Szerinted ez úgy működik, hogy fizetek valakinek, és akkor bármilyen adatot kiadnak bárkiről? Elkeserítő, hogy egy olyan ember, aki pár év múlva szavazóképes lesz, és a döntése mások életét befolyásolja, ennyire nincs tisztában elemi dolgokkal sem.

Az meg, hogy informatikailag mindkettőtök alulművelt, sajnos nem lep meg. Oké, ő legalább próbálkozik valamit online csinálni, mert sokan még erre sem képesek... de akkor legalább ne egy szabadon bárkinek elérhető módon íratna dolgozatot, és ami a legfőbb probléma, és amit szeret mindenki figyelmen kívül hagyni: ami offline működik, az online korántsem biztos. Talán olyan dolgozatokat kéne kitalálni, amit nem lehet csak úgy kipuskázni. De ez már pedagógiai kérdéskör, amibe nem szeretnék belemenni.

Neked pedig ha van egy kis tisztességtudatod és gerinced, akkor amilyen tökösen csaltál, ugyanolyan tökösen odaállsz elé, és elnézést kérsz. Lehet, hogy technikailag nem fogja tudni visszanyomozni, hogy te voltál, de szerinted nem lesz feltűnő, ha valaki számottevően jobb dolgozatot írt, mint amilyet szokott? Való igaz, hivatalosan kollektíven nem büntethet. De senki nem fogja felelősségre vonni azért, ha ezentúl nálatok számotokra kellemetlenebb módszereket fog alkalmazni.

De rajtad múlik, hogy tisztességes, vagy gerinctelen módon viselkedsz.

Hacker barátaid meg nincsenek. Bár nem is vártam, hogy tudd, hogy ez a szó mit jelent...

2021. márc. 4. 09:45
 16/16 A kérdező kommentje:
Nyelv használatról annyit, hogy nem magyar vagyok.
2021. márc. 5. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!