Hogyan lehet egy wifi-routerrel fogni az internetet és összekötni azt az asztali számítógéppel (access point)?
Most vásároltunk egy új asztali gépet és ahhoz vettem egy routert hogy tudjon csatlakozni az internethez mivel a vezetékkel való összekötés nagyon macerás (több helyiségen keresztül kellene mennie a vezetéknek).
Viszont nem tudom megoldani a helyzetet, egyrészt nem értem hogy hoygan fogok tudni egy router segítségével csatlakozni egy levédett (természetesen saját) hálózathoz...
Bocsi, sajnos nem értek hozzá (mentségemre legyen nő vagyok és a számítógépet is max bekapcsolni tudom :D )
- nem minden routert tudja az "AP client" üzemmódot a gyári szoftverével.
- nem biztos hogy az asztali gépednél van még wifi térerő. Lehet a falak mindent elemésztettek..
Nem megoldható. A gépet szeretném összekötni a routerrel mert a gép maga nem vesz jeleket így hálókábellel kötöm össze a routerrel. A modem messze van, ha közel lenne azzal kötném össze az asztali gépet közvetlenül.
De szóljatok ha én látok valamit másképp és nem így kellene megoldanom :D
Fölöslegesen bonyolítod még egy routerrel.
Gondolom a modemed Wi-Fi -s, legalábbis mostanában a szolgáltatók Wi-Fi routerrel kombinált eszközöket hoznak a végfelhasználónak.
Az asztali géphez veszel egy sima USB -s Wi-Fi adaptert, rácsatlakozol a modemre és annyi.
Egy fokkal jobb és kisebb válaszidőt eredményező megoldás a PowerLine. Ez elektromos hálózaton keresztül valósít meg LAN kapcsolatot.
Igen, utóbbi lett a nyerő, vettem egy USB-s wifi adaptert. A routert egy ismerősöm ajánlotta aki közben rájött, hogy nem is arra gondolt :D
Köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!