Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet egy wifi-routerre...

Hogyan lehet egy wifi-routerrel fogni az internetet és összekötni azt az asztali számítógéppel (access point)?

Figyelt kérdés

Most vásároltunk egy új asztali gépet és ahhoz vettem egy routert hogy tudjon csatlakozni az internethez mivel a vezetékkel való összekötés nagyon macerás (több helyiségen keresztül kellene mennie a vezetéknek).

Viszont nem tudom megoldani a helyzetet, egyrészt nem értem hogy hoygan fogok tudni egy router segítségével csatlakozni egy levédett (természetesen saját) hálózathoz...

Bocsi, sajnos nem értek hozzá (mentségemre legyen nő vagyok és a számítógépet is max bekapcsolni tudom :D )

2021. febr. 23. 14:09
 1/9 anonim ***** válasza:

- nem minden routert tudja az "AP client" üzemmódot a gyári szoftverével.

- nem biztos hogy az asztali gépednél van még wifi térerő. Lehet a falak mindent elemésztettek..

2021. febr. 23. 14:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazából már abban sem vagyok biztos hogy access pointra van szükségem (fogalmam sincs ez pontosan mit takarhat). A lényeg, hogy az internetet szeretném megoldani a router segítségével mivel a gépet nem tudom közvetlenül a modemre kötni. Ez hogyan oldható meg?
2021. febr. 23. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
A modem-nek az egyik LAN portjába kösd be a rútert, majd egy másik eszközről, ami direktbe a modemre csatlakozik, kell felkonfigurálnod a rútert. Wifi neve (SSID), jelszó, stb.
2021. febr. 23. 14:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem megoldható. A gépet szeretném összekötni a routerrel mert a gép maga nem vesz jeleket így hálókábellel kötöm össze a routerrel. A modem messze van, ha közel lenne azzal kötném össze az asztali gépet közvetlenül.

De szóljatok ha én látok valamit másképp és nem így kellene megoldanom :D

2021. febr. 23. 14:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem a kommented, bocsi. Ok, megpróbálom...
2021. febr. 23. 14:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Na, sikerült?
2021. febr. 25. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:
A rúternek is a LAN portját használd, így egy közös hálózat lesz az egész. Modemet keresd meg a csatlakoztatott eszközzel. Lépj be a honlapjára a hátán levő felhasználónelévvel és jelszóval, (ha már átállítottad, akkor azzal). Ott keresd meg milyen IP-t osztott ki a rúternek. Célszerűen a rúternek statikus (fix) IP-t állíts be. A DHCP-nél, biztosítsd, hogy ezt már ne ossza ki a modem más eszköznek. Majd írd be a böngészőbe a rúter IP-címét, ott konfigolhatod, kapcsold rajta ki a DHCP szervert.
2021. febr. 25. 21:51
 8/9 P.O.C. ***** válasza:
56%

Fölöslegesen bonyolítod még egy routerrel.

Gondolom a modemed Wi-Fi -s, legalábbis mostanában a szolgáltatók Wi-Fi routerrel kombinált eszközöket hoznak a végfelhasználónak.

Az asztali géphez veszel egy sima USB -s Wi-Fi adaptert, rácsatlakozol a modemre és annyi.

Egy fokkal jobb és kisebb válaszidőt eredményező megoldás a PowerLine. Ez elektromos hálózaton keresztül valósít meg LAN kapcsolatot.

2021. febr. 26. 12:22
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, utóbbi lett a nyerő, vettem egy USB-s wifi adaptert. A routert egy ismerősöm ajánlotta aki közben rájött, hogy nem is arra gondolt :D

Köszi mindenkinek.

2021. febr. 28. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!