A lányom Facebook fiókja felett átvették az irányítást. Két faktoros hitelesítés volt beállítva rajta, megváltoztatták a telefonszámot és így az sms kódot a tolvaj kapja. Nem tud belépni. Mit tudunk tenni?
Nem hiszem, hogy tudsz bármit csinálni. A fb mit tudna kezdeni az igazolványképpel? Én is küldhetek bárkiről egy képet, akár fotosopolhatok köré egy igazolványt is, az nem bizonyítja, hogy kié a fiók. Adnak-vesznek is fiókokat (persze azokat, amiknek sok a követőjük), az is lehet, hogy valaki eladja a fiókját, aztán meg a fb-nál reklamálna, hogy ellopták azt.
Mivel sehogyan nem tudod bizonyítani, hogy a fiók a tiéd/lányodé és hogy azt ellopták, ezért szerintem nem tudsz mit tenni.
Hangsúlyoznám, hogy szerintem. Nem vagyok fb szakértő. Viszont itt van olvasnivaló (én nem olvastam mivel nem érdekel, csak a kereső dobta ki):
"a központ kérte az igazolványképet, amúgy nem küldtem volna el nekik még azt sem ezek után."
Ez teljesen normális, mégis mi alapján igazolnád a személyazonosságát? Olyan esetben is bekérik a zsemélyi azonosítódat, ha pl túl sokan jelentenek kamu vagy álprofil miatt és ha nem igazolod magad akkor törlik a profilt.
Ebből kiindulva, kérd meg az ismerőseidet és a lányod ismerőseit hogy akik kontaktjai facebookon az mindenki jelentse a profilt csalóként vagy hamis profilként és akkor a face a meglévő "tulajdonost+ szólítja fel a személyazonoságának igazolására, hja nem történik meg akkor törlik a profilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!