Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi értelme volt az új magyar...

Mi értelme volt az új magyar közösségi oldalt hundub-nak elnevezni?

Figyelt kérdés

Nos, mit gondoltok?

Először nem értettem, miért ugyanaz a rövidítés, mint a magyar feliraté a filmeknél. Aztán valamelyik cikkben olvastam, hogy ténylegesen is innen vették a nevet. De az, hogy "magyar felirat", hogy köthető egy közösségi oldalhoz? Azért, mert dolgokat írunk fel oda? :) Ha pedig csak a két kezdőbetűt nézzük, akkor meg HD. Mintha azt akarták volna, hogy valahonnan ismerős legyen ez a név, és hát mindenki torrentezik, úgyhogy... Mondjuk a myvip meg iwiw neveknek se volt sok értelmük.

2020. dec. 29. 01:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenről felesleges beszélgetni. Ez van és kész.
2020. dec. 29. 01:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A "magyar felirat" az NEM "hundub" hanem HUNSUB (HUN-garian SUB-title)

Válasz a kérdésedre pedig itt

(Pár kérdéssel lejjebb találtam) :

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

2020. dec. 29. 01:56
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Messziről lerí róla, hogy az állam által gründolt semmi ez is. A bevezető oldalon politizál, jön valami ősmagyar szavakkal. Szóval a nagy magyar reménytelenség szép mementója lesz ez akkor, mikor abbahagyják a központi pénzelést és az egész megy a kukába. :)
2020. dec. 29. 02:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem új,már 2 éve működött,csak SZISZ néven,oda regisztráltam,meg most ide,hogy megnézzem mi ez,hát jól sejtettem hogy ugyanők azok,azután 1 év után kiléptem onnan,semmi értelme nem volt,ennek se lesz,nevet változtathatnak + kinézeti felületet,de attól még ugyanolyan nézetlen marad ez is,mint az volt.
2020. dec. 29. 04:26
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Inkább huncutnak kéne. [link]
2020. dec. 29. 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
38%

#3: Annyira "állam által grundolt", hogy egyik jobboldali lapnak nem küldött sajtóközleményt, csak az azonnali.hu-nak:

[link]

a jobboldali lapok csak akkor "kapcsoltak", amikor a - főként a Facebookkal foglalkozó - cikkek alatt a hozzászólók elkezdték ajánlgatni egymásnak.

"A bevezető oldalon politizál, jön valami ősmagyar szavakkal."

Ebben:

"a „dub” kettős jelentésű szó.

Egyrészt egy ősi magyar szó, jelentése „méhkas”, amely a jól szervezett hálózatba tömörülő résztvevőket szimbolizálja,"

semmi politika nincs. Szimplán megmagyarázza, mi a "dub".

Az alábbi kijelentés:

"A Hundub egy olyan hely, ahol bárki megoszthatja élményeit, érzéseit, tarthatja a kapcsolatot a barátaival, rokonaival, ismerőseivel, ahol alternatív médiát hozhat létre.

A Hundub a szabadság és a demokrácia pártján áll, ezért nem alkalmazunk semmilyen politikai cenzúrát"

meg bármelyik politikai párt magáénak mondhatja (jó, a kommunisták meg a nácik nem).

A Facebooktól való elszakadás/az arra nyújtott - akár nemzeti - alternatívák meg a Facebook monopóliummá dagadására adott természetes válaszreakció - nem csak kis hazánkban jelentek meg ilyesmik (gondoljunk csak a Mastodonra, a Diasporára, a Gab-ra, a Parlerre,...), nem csak kis hazánk morog a Facebookra (hanem az USA kongresszusa, Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága, főügyésze; az EU - lásd ePrivacy - Ausztrália - lásd a Facebooknak fizetnie kellene az ausztrál tartalmak után - Oroszország, Törökország, Lengyelország, Dél-Korea, stb...).

2020. dec. 29. 13:21
 7/8 anonim válasza:
40%
#5 Te egy igazi DK-s,demagóg àllat vagy, az ezalenyeg.hu meg a legprimitívebb balos szennyoldal.
2020. dec. 30. 02:02
 8/8 anonim ***** válasza:
72%
Random találat, nem hallottam előtte az oldal nevét se. Az állításai igazságtartalma szempontjából irreleváns. Nyalj még két utolsót az uralkodód szottyadt heréjén, aztán nézz utána, mi igaz az egészből!
2020. dec. 30. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!